Ugrás a tartalomhoz

Vendégségben az Úrnál – A MANK képzőművészeti pályázata

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Vendégségben az Úrnál címmel közösen kíván képzőművészeti programot megvalósítani, és kiállítást rendezni a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum környezetében, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz (2021. szeptember 5-12.) kapcsolódóan. 83 év után ismét Magyarország ad otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, amely történelmi pillanathoz a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a MANK Nonprofit Kft. és együttműködő partnereként a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is hozzá kíván járulni.

A pályázat témája

A „Vendégségben az Úrnál” cím szándékosan tágabban értelmezi a témát, ami így lehetőséget ad arra, hogy a Biblia világából a lehető legszélesebb merítéssel nyerhessenek ihletet a képzőművészek, akik az Isten és az ember találkozásának témakörében készült műalkotásokkal pályázhatnak.

Az esemény témája felölel minden olyan történetet és momentumot, ahol az ember és az Úr a „szent vendégség” keretében egyesül. Ennek a találkozásnak a középpontjában áll az Eucharisztia, amikor is meghívja az embert, hogy ténylegesen létrejöjjön az, amiért Jézus a földre szállt közénk.

A pályázók festménnyel, grafikával, kültéri szoborral, kisplasztikával, domborművel, installációval, videómunkával és fotóművészeti alkotással pályázhatnak a felhívásra, amelynek eredményeként megvalósuló kiállításon a festmények, grafikák és fotómunkák molinókiállításon keresztül, a szobrok, kisplasztikák, domborművek, installációk és videómunkák eredetiben kerülnek kiállításra.

A pályázati dokumentáció kötelező elemei

A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a MANK Nonprofit Kft. honlapján, amelynek a részei a következők:

1. A pályázó aláírásával hitelesített szakmai önéletrajz maximum 2 oldal terjedelemben, amely az alábbi adatokat tartalmazza: a pályázó neve, születési hely és idő, állandó/levelezési cím, e-mail cím, telefonszám, valamint a beadott pályamunka címe.

2. A pályamű(vek) bemutatása maximum 2 oldal terjedelemben, amely tartalmazza a pályamű(vek) műfaját, méretét.

3. Az elkészült pályamű(vek) digitális formátumban (maximum 10 MB méretben).

A pályázat benyújtása a fent említett honlapon történő regisztrációt követően lehetséges.

A pályázat benyújtási határideje

2021. augusztus 27., péntek 12:00

A pályázat elbírálása

A pályázatok elbírálása a benyújtási határidőt követően legkésőbb 30 napon belül történik. A beérkezett pályaműveket szakértő zsűri értékeli. A kiállítás kurátora Fazakas Réka.

A döntésről a pályázók írásbeli értesítést kapnak az általuk megadott e-mail címre. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

A pályázat helyezettjei a pályaművek bemutatásáért:

I. helyezett: a MANK által felajánlott bruttó 350 000 Ft

II. helyezett: a MANK által felajánlott bruttó 200 000 Ft

III. helyezett: a MANK által felajánlott bruttó 150 000 Ft

megbízási díjban részesülnek.

A MANK Nonprofit Kft. fenntartja a jogot további elismerések odaítélésére a beérkezett pályamunkák színvonala és műfaji sokszínűsége tekintetében.

Kiállítás

A legjobb pályaműveket a MANK Nonprofit Kft. és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kiállítás keretén belül mutatja be 2021 szeptemberében. A legígéretesebb 20 művész alkotásait installációk, szobrok, videómunkák és kisplasztikák esetében eredetiben, az egyéb művészeti ágak tekintetében kültéri molinókiállításon tekinthetik meg az érdeklődők. A pályázat és a kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

További célunk, hogy a legjobb alkotásokból online tárlatot is készítsünk, amely lehetőséget ad arra, hogy a bemutatott munkákat még részletesebben, kiegészítő információkkal, kulisszatitkokkal együtt megismerhessék az érdeklődők, illetve az online térnek köszönhetően hosszútávon is elérhetővé tegyük a nagyközönség számára mind a MANK Nonprofit Kft. oldalán, mind a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum felületein.

Felhívjuk a Pályázók figyelmét, hogy a szobrok esetében a pályaművek köztéren történő bemutatása is lehetséges.

A nyertesek számára megjelenési lehetőségeket biztosítunk a médiában, illetve a rendezvény utóéletét is követni kívánjuk számos együttműködéssel (újságcikkek, rádió- és TV-interjúk, a közösségi média felületein elhelyezett hirdetések). A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás kérhető az eucharisztia@alkotomuveszet.hu címen.

A pályázati felület ITT érhető el.

 

Forrás: MANK Nonprofit Kft. / www.alkotomuveszet.hu

Fotó: www.pexels.com

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Érvényesek az okmányai? című bejegyzéshez

Érvényesek az okmányai?

A 2024. évi választások miatt kiemelt jelentőségű, hogy a választópolgárok okmányain érvényes adatok szerepeljenek