Ugrás a tartalomhoz

Város a közösségekért, családokért, rászorulókért

Gondoskodó Szentendre címmel új kiadvány jelent meg az önkormányzat kiadásában, amely – többek között – bemutatja az önkormányzat családokat érintő, civil és szociális területre ható intézkedéseit, tevékenységét annak érdekében, hogy a gyermekes családok és egyedülállók, a közösséget keresők, a segíteni akarók és segítségre szorulók egyaránt megtalálják a számukra hasznos információkat.

A kiadvány Családok Szentendrén című fejezete az óvodákról, iskolákról, ösztöndíjakról, idősklubokról, szenioroktatásról ad tájékoztatást; az Egészségügy fejezet a várandósgondozástól a  gyerekorvosi, háziorvosi és szakellátáson keresztül az orvosi ügyeletig, gyógyszertárakig öleli fel városunk egészségügyi ellátásait; a Szociális kalauz fejezetben a járási hivatal,  az önkormányzat szociális tevékenységét, valamint a városi szociális intézményeket mutatja be; a Közbiztonság fejezet a Városi Rendőrkapitányság, a Polgárőrség és a nemrégiben megalakult Szentendrei Rendészeti Igazgatóság munkájáról ad tájékoztatást; a többi fejezetben pedig bemutatja a jótékonysági szervezeteket, és tájékoztatást ad a városi jótékonysági akciókról.

A városvezetés arra törekszik, hogy a város polgárai a mindennapi életük kényelmesebbé tételéhez szükséges információkhoz könnyedén hozzáférjenek. A városi házirend, a városfejlesztéseket tartalmazó kiadvány, a Szentendre négylábon című, az ebtartás jogi szabályozásáról szóló füzet és a megújuló építési szabályzat tájékoztatója után a Gondoskodó Szentendre című kiadvány is ezt a célt szolgálja.

Az ingyenes kiadvány már elérhető a Városházán, a Városi Ügyfélszolgálaton és a Szentendre és Vidéke lap újságtartóiban, az ún. SzeVi-pontokon.

 

További cikkeink a témában