Ugrás a tartalomhoz

Útpálya-korrekció a Szirom utcában

A Szirom utcában egy rézsű lemosódása miatt vált szükségessé az útpálya korrekciója, melynek során megfordítják az út dőlési szögét, valamint egy szakaszon padkát alakítanak ki az útpálya kiszélesítésével. A kivitelezés május 29-én, kedden kezdődik, és előreláthatólag június 10-ig tart.

A kivitelezést a Városi Szolgáltató N. Zrt. szakemberei végzik. Első lépésben vízelvezető folyókát építenek az úton keresztben, amely az utca felső szakaszáról lezúduló csapadékvizet elvezeti a rézsű elől, és megakadályozza az útpálya, illetve az út mellett elhelyezkedő ingatlanok kimosódását. A munkálatok további részében korrigálják az útszakaszt a rézsű védelmének érdekében: új útalapot és padkát építenek, majd szalagkorlátot helyeznek ki. A kivitelezés során fakivágásra is sor kerül. A beruházás költsége 3,05 millió Ft + áfa, melyet az önkormányzat a 2019. évi költségvetésből finanszíroz.

A munkavégzés ideje alatt a Szirom utca 8-tól 14-ig tartó szakaszát lezárják, ezért az önkormányzat kéri az utcában lakók türelmét és megértését.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.