Ugrás a tartalomhoz

Teátrum50 – új, színháztörténeti honlap!

Tisztelt Nézőink! Kedves Színházbarátok! Örömmel tudatjuk, hogy honlapunkon elindult a Szentendrei Teátrum elmúlt fél évszázadát feldolgozó színháztörténeti kutatás eddigi eredményeit bemutató aloldalunk a TEÁTRUM50 https://szentendreiteatrum.hu/teatrum50/ 
Az aloldal munkaverzióját idei jubileumi, 50. évadunk alkalmával indítottuk és szándékaink szerint a jövőre esedékes 50. születésnapunk alkalmával tesszük véglegessé az első fél évszázad előadásait tartalmazó adattárat, a fellelhető plakátok, fotók és műsorfüzetek gyűjteményét.
A kutatás vezetője, Timár András színháztörténész vezetésével a hazai színháztudomány jeles képviselői készítenek előadás-elemzéseket, tanulmányokat és interjúkat az elmúlt időszak ikonikus alkotóival és közreműködőivel. Ezeket az interjúkat és az elkészült írásokat fokozatosan tesszük közzé, az időközben feldolgozott egyéb dokumentumokkal és digitalizált tárgyi emlékekkel együtt.
Építés alatt álló honlapunkkal kapcsolatos észrevételeiket és az eltelt közel ötven évre vonatkozó egyéb információikat örömmel várjuk a szentendreiteatrum50@gmail.com e-mail címre.
Szentendrei Teátrum

További cikkeink a témában