Ugrás a tartalomhoz

Tavaszi nagytakarítás ütemezve

Szentendrén évről évre nő a város takarításában résztvevők száma. A sikerhez nagyban hozzájárul az önkormányzat tevékeny részvétele és támogatása, az, hogy a városvezetés környezetünk védelmét, tisztaságát, annak megóvását mindannyiunk közös ügyének tekinti, ezért segíti és erősíti a környezettudatos szemlélet kialakítását.

A városvezetés környezetvédelmi céljainak a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. az egyik fő megvalósítója. A VSz feladatellátása során jelentősen hozzájárul a városkép frissítéséhez, a lakosság közérzetének jobbá tételéhez.

A tavasz közeledtével a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. előkészítette és az időjárási viszonyokra tekintettel ütemezte a város tavaszi nagytakarítását. A tervezés és az ütemezés során különös figyelmet fordítottak Szentendre aktuális kulturális eseményeire, a rendezvényekre, a március 15-ei nemzeti ünnepre és a húsvétra.

A takarítás a lakosság számára legfontosabb feladatokkal, a mindennapok során használt területeken kezdődnek, pl.: úttestek takarítása, járdák, buszvárók és lámpatestek tisztítása, majd parkok, játszóterek és zöldfelületek karbantartása, valamint a parkolók és víznyelők takarítása, felújítása és karbantartása következik.

A munkákat a Városi Szolgáltató a lehető legrövidebb időn belül, a tervek szerint mintegy négy hét alatt elvégzi. A takarítás március 12-től április 13-ig tart.

Ez idő alatt az önkormányzat kéri a városlakók türelmét és alkalmanként segítségét is, hogy rendben és terv szerint fejezhessük be ezt a közcélú, városszépítő tavaszi akciót.

Munka megnevezése Helyszínek
Lámpatestek tisztítása Belváros
Utak sártalanítása 11-es főút
Belváros
Püspökmajor lakótelep
Buszmegállók takarítása 11-es főút, Pismány, Püspökmajor, Izbég, Sztaravodai út
Játszóeszközök takarítása Belváros, Püspökmajor lakótelep
Parkolók takarítása Belváros
Zöldfelületek karbantartása Belváros
HÉV aluljáró takarítása Belváros
Gyommentesítés Belvárosban az alábbi helyszínek: Duna-korzó, Bolgár, Kossuh, Paprikabíró, Jókai, Dumtsa, Kanonok, Kucsera, Bajcsy u., Fő tér, Városház tér, Bükkör-part, Templom tér, Rákóczi, Pátriárka, Bogdányi, Szerb u., Lázár cár tér
Víznyelők szükség szerinti takarítása Belváros (DMRV és VSz Zrt. karbantartásában lévők), Püspökmajor lakótelep utcái, Radnóti, Pomázi, Római sánc, stb
Virágágyak indító gyomlálására Czóbel, Kerényi, Lázár cár, Fő tér, Duna-korzó, Fehérház, Apor híd, Ignativity, városi virágládák, Bükkös-torkolat
Gyepfelületek átgereblyézése  11-es melletti zöldfelületek, parkok átgereblyézése(Czóbel, Kerényi, Postás, Kert u., Bükkös-part)

További cikkeink a témában