Ugrás a tartalomhoz

Tavasszal 10 éves lesz a város uszodája

Wildner Mártonnal, a V8 Uszoda és Szabadidő Központ igazgatójával beszélgettünk.

  • Tavaly júniusa óta igazgatja a város uszodáját. Az elmúlt hónapok alatt jelentős változások történtek a V8-nál. Milyen feladatokat kellett leghamarabb véghezvinni?

Tavaly nyáron Verseghi-Nagy Miklós polgármester felkérésére vettem át a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont, közismert nevén a V8 ügyvezetői teendőit. Nem kis feladattal bízott meg ekkor polgármester úr. A Vizes Nyolcas a város egyetlen uszodája és szabadidőközpontja, ahová naponta többszász, havonta pedig többezer szentendrei és környékbeli tér be, a szentendreiek talán mégsem érezték úgy, hogy az intézmény a város sportéletének centruma vagy a város életének aktív szereplője lett volna. Bár városi fenntartású intézményről van szó, mégsem tekinthettünk rá úgy, mint ennek a lüktető, programokban gazdag városnak egyik fontos helyszíne, találkozási pontja. Feltehetően joggal. Az én feladatom az lesz, hogy a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpontot olyan közösségi térré alakítsam, amire a szentendreiek büszkék lehetnek, és minden vendég a magáénak érezhet. A V8 nemcsak uszoda, hanem annál sokkal több: ahogy a nevében is szerepel, egy szabadidőközpont. Célunk, hogy a V8 sokoldalú közösségi tér legyen a felnőttek és a gyermekek számára egyaránt. A gyermekek kiemelt célcsoport számunkra, ezért a V8 olyan találkozási pont lesz, ahol biztonságban és értelmesen tölthetik el a szabadidejüket. Elsősorban tehát ezt a sportcentrum, városi közösségi tér, szabadidőközpont jelleget kell erősítenünk. Amikor átvettem az ügyvezetői feladatokat, kiderült, hogy komoly szervezeti, működési, pénzügyi átalakításokra van szükség, sok területen az alapokkal kellett kezdeni, sok mindent újra kellett gombolni, egy sok éve megkövesedett rendszer átalakítását kellett elkezdeni, ami soha nem egyszerű. Az átszervezéssel, racionalizálással párhuzamosan törekedtem arra, hogy kialakítsak egy elhivatott, jó munkaközösséget, olyan kollégákkal, akiknek fontos ez az intézmény, a szívükön viselik a sorsát és ugyanazok a célok vezérlik őket, mint engem: a V8-at egy vendégközpontú, a szentendreiekért működő, a város életében tevékenyen résztvevő, jólszervezett intézménnyé tegyük.

 

  • Mi az, amit meg kellett reformálni a működésben?

Számomra fontos, hogy egy jól meghatározott belső szabályrendszer szerint működjünk, átlátható struktúrában, ahol mindenkinek világosan meghatározott a hatásköre és a felelőssége is. Az átláthatóság és a következetesség a mi munkánkat is eredményesebbé, mérhetővé teszi és reményeim szerint a partnerekkel, egyesületekkel, bérlőinkkel is egy világos, egységes és kiszámítható, nem utolsósorban tervezhető viszonyrendszert tesz lehetővé.

Mindehhez megfelelő munkatársakat kerestünk, picit növeltük a munkatársak számát, hiszen a munka hirtelen megsokszorozódott. Olyan kollégák csatlakoztak hozzánk, akik maximálisan átérzik céljainkat és azonosulnak velük. A csapat egyik kulcsfontosságú feladata, hogy mind szolgáltatásainkkal, mind rendezvényeinkkel minél több szentendreit tudjunk elérni és megszólítani.

 

  • Megújult, új szemléletű az intézmény kommunikációja. Mit szeretnének ismertebbé tenni a szolgáltatások közül?

Az üzleti világból jöttem, a kereskedelmi életből, és tudom, hogy nem elég valamit jól csinálni, fontos, hogy a munkánkkal meg is tudjuk szólítani azokat, akikért dolgozunk. Feladatunk, hogy minél több szentendreivel és környékbelivel megismertessük, hogy a V8-ban egyrészt remekül lehet sportolni. Fontos kiemelni, hogy az úszás és a vízilabda mellett van nálunk szinkronúszás, aquafitness és gyógyúszás, sőt, ingyenes hidroterápiás foglalkozásokat is tartunk a súlyosan beteg gyermekek számára. De a V8 nem csak uszoda, hanem a város egyik kiemelt rekreációs pontja is. A V8-ban működik az ország legnagyobb, 50 fős mesterszaunája, emellett bio-, infra-, finnszauna, frigidárium és sószoba is van, a második emeleten működik a város legmodernebb fitness-terme, de van szolárium, kozmetika és masszázs is. A portfóliónkat szeretnénk folyamatosan bővíteni, van még bőven hely az újdonságoknak. Mint említettem, havonta többezer ember fordul meg nálunk, fiatalok és idősek, szülők, üzletemberek, baráti társaságok, egyesületek, oktatók, diákok, iskolák, szervezetek, hobbisport közösségek. Az ő számukra lehetőség van csapatépítésre, tréningek szervezésére, üzleti klubok működtetésére, közösségi események, mint például bálok vagy akár családi események – születésnap, esküvő, fogadások, ünneplések – szervezésére. Van több konferencia- és közösségi termünk, bowling-, biliárd részlegünk, játszóház a gyerekeknek.

 

  • Milyen újdonságokat vezettek be?

Az egyik legfontosabb újdonság, hogy a legfiatalabbaktól a legidősebbekig folyamatosan megszólítjuk ezentúl a szentendreieket különböző személyreszabott konstrukciókkal, kiemelt eseményekhez vagy jeles napokhoz kötődő akciókkal, kedvezményekkel. A nyugdíjasoknak kedvezményes idősávokat alakítottunk ki, adott idősávban jutányos áron vehetik igénybe a szolgáltatásainkat. A wellness részlegünkbe új időszakokat, új jegykonstrukciókat vezettünk be. Este 7-től zárásig hetente háromszor a szaunásoké a wellness részleg, a gyerekek pedig tovább maradhatnak itt, mint a megelőző időszakban. Gondolunk a gyermekükre várakozó, sokszor kimerült, fáradt szülőkre, nekik nagyon kedvezményes, 90 perces wellness-jeggyel készültünk. Érdemes ezentúl feliratkozni a V8 Hírlevélre, hogy az ember elsőként értesülhessen az újdonságokról, ajánlatokról vagy programjainkról, facebook-oldalunk naponta akár többször is frissül, tervezzük az instagram-oldal beindítását is.

 

  • Korábban voltak nagyobb elégedetlenségi hullámok az uszodai sávkiosztással kapcsolatban. Hogyan kezelték a problémát?

Nem kis feladat a partnereket, vendégeket, egyesületeket megfelelően elhelyezni, úgy, hogy mindenkinek jusson hely. Próbálunk minden igényt felmérni, teret adni minél többféle sportnak, hogy minél több szentendrei megtalálja a lehetőséget a számára kedves vízisportra. Azt látni kell, hogy jóval több az igény, mint amennyi sáv a rendelkezésünkre áll. Nyolc sávval és a tanmedencével kell gazdálkodnunk, és a lehetőségekhez mérten igyekszünk optimálisan együttműködni. Úgy gondolom, egyre zökkenőmentesebb az együttműködés. Azt látom, hogy sikerült jó légkört kialakítani az egyesületek és a ház között, mert mindenki megértette, hogy a V8 uszoda mindannyiunk munkahelye és mindannyian azért kell közösen dolgozzunk, hogy a szentendrei gyerekeknek és a felnőtteknek minél magasabb színvonalon tudjunk szolgáltatni. Ezt csakis összefogásban, egymás iránt szolidárisan és empatikusan tudjuk elérni. Ha mindannyian megfelelő energiát és odafigyelést fektetünk be a közös cél érdekében, akkor a siker is közös lesz, a szentendreiek megelégedésére.

 

  • Az előcsarnokban látványos változások történtek.

Korábban az épületben nem volt büfénk, holott a sportolás után nagy rá az ember igénye. A recepciós pult felét átalakíttattuk, modern, otthonos kis kávézót nyitottunk. A V8 Cafe and more a környék legfinomabb kávéjával, házi melegszendviccsel és tejszínhabos gofrival, valamint naponta változó sütikínálattal vár mindenkit a hét minden napján. Az aulába lelátót építettünk a várakozóknak, kényelmes padokat, tévéket tettünk ki, edzés előtt-után a gyerekek, fiatalok szívesen üldögélnek, beszélgetnek itt.

  • Milyen fejlesztések, karbantartási munkák fejeződtek be most és indulnak el a közeljövőben?

Ideje volt már több felújítást elvégezni. Felújítottuk a férfizuhanyzókat, most következnek a női zuhanyzók. A lift karbantartása mellett a tetőtéren is elvégeztük az elektronikus karbantartásokat. A képviselő-testület a februárban tárgyalt üzleti tervünket elfogadta, melyben a wellness-részleg teljes felújítása is szerepel. A felújítás önkormányzati finanszírozásban zajlik majd, új szigetelést kap a medence, megújulnak a burkolatok, a csempék, járólapok, a lefolyórendszer. Nagy munka lesz, de fontos, hogy a vendégek minél szebb, tisztább és vonzóbb környezetben tudjanak kikapcsolódni.

 

  • Az utóbbi hónapokban több olyan nagyrendezvénynek adott helyet a V8, melyre korábban nem volt példa. Milyen események vannak még tervben?

Mint említettem, a V8 Uszoda és Szabadidőközponttal jelen szeretnénk lenni a város közéletében nemcsak rendezvényhelyszínként, de programgazdaként is. Tavaly a vezetőváltás ellenére, néhány hónappal az ügyvezetői munkám elkezdése után 400 versenyző és többszáz szülő jelenlétével megszerveztük a V8 eddig egyetlen, ámde hagyományos sporteseményét, a V8 Kupát, a régió legnagyobb integrált amatőr úszóversenyét. Erre idén is sor kerül majd, a tervek szerint parádés jubileumi műsorral és vendégsereggel.

Decemberben az aulában óriáskarácsonyfa várta a vendégeket, az Offline Centerrel közösen gyűjtöttünk cipősdobozokat a kárpátaljai rászoruló magyar gyerekeknek – a jótékonyság és a karitatív munka amúgy terveim szerint fontos szerepet fog játszani a V8 életében.

Februárban nálunk is Házasság Hete volt, speciális akciónkkal a házaspárok ketten egy jegy áráért jöhettek hozzánk kikapcsolódni, feltöltődni, sportolni.

Március 4–14 között Nőnap alkalmából a hölgyek kerülnek a középpontba: Rólad szól! különleges csomagjaink V8 ajándékutalványokat és extra kedvezménykuponokat tartalmaznak, kizárólag ebben az időszakban kaphatók majd 5 alkalmas uszoda+welness bérleteink.

Idén is meghirdetjük nyári úszótáborainkat, magasabb színvonalon és sok újdonsággal, változatos, színes programokkal – figyelni kell honlapjainkat, hírlevelünket a jelentkezéshez.

A V8 rendszeresen helyet ad a városi Egészségnapnak – április 6-án is lesz ilyen – és számos versenyeseménynek is. Nemrég volt nálunk például 20 km-es éjszakai úszóverseny.

Idén különleges programhoz, a Magyar Parasport Napjához csatlakoztunk. Az országban elsőként és egyedülálló módon egy teljes héten keresztül tartottunk rendhagyó testnevelésórákat, a program révén többszáz diák próbálhatta ki, milyen nehézségekkel küzdenek meg a parasportolók edzéseik során. Jó volt látni, hogy a fiatalok érzékenyen, okosan és mennyire nyitottan viszonyulnak a fogyatékkal élő társaikhoz.

Ősszel sport és egészségmegőrzés valamint fürdőkultúra témában szeretnénk előadás-sorozatot indítani, valamint tematikus wellness-programokat szervezni.

Külön fel szeretném hívni a szentendreiek figyelmét az idei legnagyobb rendezvényünkre, a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont 10 éves születésnapjára. Április 27-én, szombaton a V8 egy napra vizes kalandparkká alakul át, várunk minden kalandvágyó gyermeket és felnőttet a programra!

 

  • Még mondjon el pár gondolatot magáról…

31 éves vagyok, nős és nagy boldogság számunkra, hogy nemrég született meg az első kislányunk. Budapesten lakom, de családom egy része itt él Szentendrén, ennek okán eddig is nagyon sok időt töltöttem itt, a várost mára úgy ismerem, mint a tenyeremet. Rengeteget sportolok: futok, országúti kerékpározom, túrázom és úszom is, ha belefér az időmbe. Sport- és verseny beállítottságú ember vagyok, követem a magyar és nemzetközi sportélet eseményeit. Többek között ebből az indíttatásból is vágtam bele a munkába. Gazdasági vonalon végeztem, külkereskedelmi, rendezvényszervezői és üzletfejlesztési területen vannak szakmai tapasztalataim, továbbá dolgoztam és éltem Angliában. A kihívás óriási, de nagyon jól érzem itt magam, és elszánt vagyok abban, hogy a feladatot a legjobb tudásom szerint végezzem el. Remélem, hogy az elmúlt nyolc hónap alatt már érezhető az az irány, amerre haladunk, és ennél csak nagyobb céljaink vannak. Köszönöm mindenkinek az eddigi támogatását, melyet a munkámhoz és ahhoz nyújtott, hogy a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont az elkövetkező években a város legfontosabb sportcentrumává és az egyik legjobb közösségi terévé váljon, melyre joggal lehetnek büszkék a szentendreiek.

További cikkeink a témában