Ugrás a tartalomhoz

Szenior pingpongverseny a Városházán

Közel félszáz helyi és környékbeli amatőr játékos ütötte a pingponglabdát a Városházán december 2-án, vasárnap az 50 év felettieknek rendezett szenior versenyen, melynek érdekessége, hogy 71 évvel ezelőtt, 1947-ben rendeztek ugyanilyen versenyt ugyanitt.

Aktív ötven felettiek

Petricskó Zoltán alpolgármester, a verseny ötletadója és egyik szervezője elmondta, hogy a szentendrei pingpong szakosztály, az Eurokapu SE kiemelt partnere a városnak. A városvezetés célja, hogy újra megmozgassák az 50 év felettieket, ennek érdekében több sportágban is rendeznek versenyeket számukra, legutóbb például sakkversenyt. A mostani rendezvény sikerét mutatja, hogy több mint negyvenen regisztráltak, és a legidősebb versenyző 80 éves volt. Az elkezdett munkát folytatni szeretnék: a tervek szerint jövőre is megrendezik, sőt gondolkodnak egy idősek olimpiája megszervezésén is.

Világbajnok vendég

A rendezvény vendége volt Klampár Tibor, a ma is aktívan sportoló legendás játékos. A magyar-, Európa- és világbajnok örömmel mondott igent az Eurokapu SE meghívására, hiszen, mint mondta, Szentendre a kedvenc városa. Közelmúltban történt csípőműtétje ellenére játéktudását itt is megcsillogtatta sokak örömére. A sportág mai helyzetéről elmondta, hogy most is vannak ügyes gyerekek, de sajnos nem tanultak meg úgy pingpongozni, mint régiek, és jó edzőkre is szükség lenne. Óriási munka az élvonalba jutni, a mostani gyerekek figyelmét pedig sok minden más elvonja. Úgy látja, mára agresszívabb lett az asztalitenisz, sokat fejlődött az adogatás, de már nincsenek olyan szép poénok, mert egyből befejezik a játékot. A labda mérete megváltozott: nagyobb lett, ami ugyan lassítja a játékot, de újfajta ütőborítások vannak, és folyamatosan fejlődik ez a sport is.

Születésnapi köszöntő

Az esemény kedves epizódja volt, amikor a szakosztály tagjai felköszöntötték 80. születésnapja alkalmából Kovács Árpádot, aki 35 éven át igazgatta a helyi pingpongosokat. „Árpi bácsi” nagyon meglepődött a köszöntésen, mert arra készült, hogy – mint ahogy máskor is – a tornateremben tartanak összejövetelt. Mint mondta, boldog, hogy olyan kezekbe került az egyesület vezetése, mint Nagy Robi és Kuts Nándi, akik még gyerekként kerültek a keze alá. A mai napig megnézi az egyesület minden itthoni meccsét, és büszkén tette hozzá, hogy a nagy trió – Klampár Tibor, Jónyer István, Gergely Gábor – minden tagját jól ismeri, Gergely Gabi a játékosa is volt.

Eredmények

Nők

Első hely Ország Aranka, második hely Varga Jánosné, harmadik hely Hrabéczy Éva

Férfi 55+

Első hely Pintér Csaba, második hely Földvári Zoltán, harmadik hely Horváth Péter

Férfi 65+

Első hely Kovács Ernő, második hely Puskás László Pál, harmadik hely Horváth István

További cikkeink a témában