Ugrás a tartalomhoz

Püspökmajori Napok

Az október 6-7-én megtartott, már hagyományosnak nevezhető Püspökmajori Napok az egészség és a sport köré szerveződtek. A programok szombaton az Őszi Évadnyitó Egészségnappal és a Barcsay iskolások focitornájával kezdődtek, vasárnap vízilabda-bemutatóval folytatódtak. A püspökmajori lakosok mindkét napon 50%-os kedvezménnyel használhatták az uszodát.

Sportrendezvények

Szombat délelőtt két korcsoportban zajlott a mini focitorna a Barcsay iskola melletti műfüves pályán, amelyen az 5-6. osztályosoknál a Tigrisek csapata, a 7-8. osztályosoknál a Burger Kecskék csapata győzött, a gólkirály Móricz Barnabás lett. Az érmek átadása után – Kovács Gábor testnevelő tanár és Horváth Győző önkormányzati képviselő közreműködésével – került sor a nemrégiben elkészült műfüves pálya ünnepélyes átadására. A körzet képviselője elmondta, hogy a pályát évekkel ezelőtt közösen „álmodták meg” a volt igazgatóval, Torbáné Ballagó Zsuzsannával és a testnevelő tanárral. A megvalósítás az önkormányzat támogatásának és a Városi Szolgáltató munkájának köszönhető.

A pálya használatával egyrészt a mindennapos testnevelés órák megtartása vált könnyebbé ebben a nagy létszámú iskolában, másrészt sportolási lehetőséget teremt a fiataloknak a délutáni-esti időszakban is. A fű minősége nagyon jó, a karbantartása egyszerű. Kovács Gábor elmondta, hogy szeretnének még a pálya egyik oldalára labdafogó hálót is felszerelni, amely már rendelkezésre is áll, csak a kivitelezéshez lenne szükségük az önkormányzat segítségére.

Őszi Évadnyitó Egészségnap

Az egészségnapon ingyenes szűrésekkel és különféle vizsgálatokkal  – látásvizsgálat, érrendszeri vizsgálat, gyógymasszőr és talpvizsgálat – jelentkezett az Egészséges Városért Közalapítvány és a V8 Uszoda. Mint mindig, most is a diagnosztikai vizsgálatoknál kígyózott a sor: 106 vizsgálatot végeztek vércukor, koleszterin és PSA tesztekkel. 26%-ban találtak határérték feletti eltérést, és a résztvevők 12%-a itt tudta meg először, hogy magas vércukor-, illetve koleszterinszintje van. Minden esetben a háziorvosához irányították a klienst, miközben a helyszínen az Egészségfejlesztési Iroda dietetikus szakemberétől táplálkozási tanácsokat kaptak.

Bemutatkoztak a 2018. október 1-jétől induló, a VEKOP 7.2.2.-17-2017-00005 kódszámú „Egészségfejlesztési Iroda létesítése a Szentendrei járásban” című projekt részeként az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, vezetője, gyógytornásza és pszichológusai is, akik Szentendrén és a szentendrei járás településein (Budakalász, Pomáz, Csobánka, Pilisszentlászló, Pilisszentkereszt, Leányfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Szigetmonostor, Pócsmegyer) a lakosság számára ingyenesen elérhető egészségmegőrző, prevenciós programokat nyújtanak. Céljuk az egészséges életmód, az egészség-tudatos magatartás elemeinek ismertetése a betegségek megelőzésére érdekében.

Üdítő látvány volt a folyamatos videoklip Magyarország szűrőkamionjáról és a drónfelvételek a szentendrei Duna-partról.

November 13-án, kedden 9-től 16 óráig rendkívüli, diákoknak szóló egészségprogram lesz ismét a Duna-parton „Utazás az Egészség Birodalmába” címmel, a felnőtteknek pedig szűrések lesznek az egészségkamionban. A program egyúttal az Egészségfejlesztési Iroda nyitórendezvénye is lesz.

Gerőcs Katalin

Egészséges Városért Közalapítvány

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.