Ugrás a tartalomhoz

Püspökmajori fatelepítés: a hársé a legtöbb szavazat

A hársra szavaztak a legtöbben a Püspökmajori-lakótelepen tervezett fatelepítés kapcsán. A városrész lakóit arról kérdezte meg az önkormányzat, hogy milyen fát telepítsenek többségében a lakótelepen. A válaszadók szórólapokon választhattak a hárs, a berkenye és a csörgőfa közül.

74 szavazattal, nagy arányban vezet a hárs a tervezett püspökmajori fatelepítés lakossági szavazásán. A voksolásra a V8 Uszoda és Szabadidőközpontban volt lehetőség, augusztus 31-ig. A határidő leteltéig 157 szavazólap érkezett, ebből 3 érvénytelen (üres) volt.  A hársra 74, a berkenyére 47, a csörgőfára 36 szavazatot adtak.

Nyáron adtuk hírül, hogy Verseghi-Nagy Miklós polgármester kezdeményezésére a Püspökmajor-lakótelep négy helyszínén telepít fákat az önkormányzat, és a választáshoz a Püspökmajorban élők véleményét kérte a városvezetés. A városi főkertész által ajánlott három fafajra lehetett szavazni a háztartásokhoz eljuttatott, illetve a V8 Uszoda és Szabadidőközpontban is elhelyezett szórólapokon, melyeket a V8 aulájában lévő urnába lehetett bedobni.

A szavazatok alapján a Fehérvíz utcai játszótér és a közösségi kert környezetébe, a Széchenyi téri játszótér környezetébe, a Károly utcai fitneszparkhoz és a Fehérvíz utcába, a kisposta és a parkoló környékére többségében hársfákat telepít az önkormányzat.

További cikkeink a témában