Ugrás a tartalomhoz

Programajánló november 21-28-ig

Könyvbemutató, filmklub és képzőművészeti élmények sokasága vár ránk a héten Szentendrén. Válogassanak a jobbnál jobb programok közül!

Magasmentés – vetítés és filmklub

A PAPARAZZI vetítéssorozat keretében novemberben a Magasmentés című magyar drámát vetítik. A film után beszélgetés várja az érdeklődőket, a házigazda Tóth Tamás filmrendezővel.

A Magasmentés című film egy akciókkal teli hőstörténet, egy apa és fia története, valamint látlelet egy reményt vesztett városról.
Az alkotás főhőse, egy magasmentő specialista tűzoltó, Félix Sándor (Bogdan Dumitrache). A férfi olyan emberek védangyalává válik, akik el akarják dobni maguktól az életet. Félix mindenkit meg akar menteni, az embereket hidakról, magas épületekről hozza le. A városban nagy szükség van a munkájára, hiszen a szokatlan, folyamatos esőzésektől nyugtalanná vált emberek közül egyre többen akarnak végezni az életükkel. Mintha valami vírus terjedne, de az okokat senki sem ismeri. Félix évekkel korábban egy balesetben elvesztette a feleségét, fiával (Börcsök Olivér) is reménytelenül megromlott a kapcsolata, noha a fiú közelebb van az apjához, mint azt Félix sejtené. Miközben Félix igyekszik újra kapcsolatot találni a fiával, és segíteni az embereken, drámai eseményeket indít el, és rá kell döbbennie arra, hogy semmi sem az, aminek látszik.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. november 24. 18.00

Metafizika – kiállításmegnyitó

A Metafizika kiállítást Udvardy Ildikó művészettörténész nyitja meg, szakmai díjakat ad át Aknay János, festőművész, ünnepi beszédet mond Vitályos Eszter parlamenti képviselő.

Helyszín: MANK Galéria, Szentendre, Bogdányi utca 51.

Időpont: 2023. november 24-én, 17.00

Electric Seven és Magácska koncert

Az Electric Seven Magyarország első, és eddig egyetlen Electric Six Tribute bandája: őrömzene, tánc, és buli együtt. November 24-én péntek este egy másfél órás kóstolót kaphatunk az eredeti amerikai fun- rock zenekar dalaiból.
A Magácska2016-ban alakult pop-rock-alter zenekar. Vadromantika, könnyed, vagány szövegekkel, dúdolni való dalokkal, amelyekben hétköznapi helyzetek elevenednek meg, olykor kellemetlenkedő, incselkedő őszinte pimaszsággal.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 22.

Időpont: 2023. november 24. 19.00

Anatómiai workshop Baksai József festőművésszel

Ha szeretné tudni, hogyan lehet egy embert megrajzolni, akkor szeretettel várják Baksay József workshopjára. Itt az emberi test felépítését tanulmányozzák majd Barcsay Jenő: Művészeti anatómiája nyomán; Baksai József Munkácsy Mihály-díjas festőművész és rajztanár mentorálásával.

A workshopot 12 éven felülieknek ajánlják.

A programra regisztráció szükséges: muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu és programjeggyel látogatható.

Helyszín: Kmetty Múzeum, Szentendre, Fő tér 1.

Időpont: 2023. november 25. 16.00

Lione Stanislav: Csillagom – könyvbemutató

A Barlang vendégterében egy jó hangulatú író-olvasó találkozóra számíthatnak az érdeklődők a szerzővel, valamint  Kertész Katával és Oroszi Orsolya Évával. Lione Stanislav  Szentendrén nőtt fel, a PMK és a Barlang volt a második otthona. Habár szoftverfejlesztőként dolgozik, az írás mindig is az élete része volt. A Csillagom első regénye, amely a kiégett Annáról szól, aki nyugodt munkahelyre vágyik. Ezt látszólag meg is találja Salim Shadi, a fiatal és megnyerő történész-filozófus asszisztenseként. Mígnem az első közös utazásuk végén egy idegen világban tér magához. Kettejük küldetése, hogy bejárják Ismert Világunk lenyűgöző tájait, és közben a kontinens közelmúltjának mélyére ássanak. Annának kezdetben fogalma sincs, neki mi köze egy másik világ konfliktusaihoz, és kicsoda Salim valójában. Hogyan birkózik meg az igazsággal és a rá kiszabott súlyos teherrel? Mivel jár, ha az ember beleszeret a mesterébe? És milyen igazságot tanítanak a csillagok?

A Csillagom nem csak egy romantikus fantasy, de lélektani és spirituális utazás is egyben. Könnyed, olykor humoros, mégis megrázó mese szerelemről, összetartásról és felelősségvállalásról.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 22.

Időpont: 2023. november 25. 15.00

 

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.