Ugrás a tartalomhoz

Programajánló

Programajánló május 9-15-ig

Sokszínű Szentendre

Igazán érdemes lesz elsétálni a Dunához a Nemzetiségek Napján, mert a művelődési ház tele lesz színekkel, ízekkel és illatokkal.

 

Nemzetiségek Napja 13-án

Igazán érdemes lesz lesétálni a folyóhoz a Nemzetiségek Napján, mert a Duna Parti Művelődési Ház tele lesz színekkel, ízekkel és illatokkal. A városban élő szerb, horvát, szlovák, román, bolgár, lengyel, és görög nemzetiségek kavalkádjában színesebbnél színesebb tánccsoportok fellépését csodálhatjuk, és ízesebbnél-ízesebb ételeiket kóstolhatjuk, A Nemzetiségek Napját idén május 13-án, szombaton rendezik meg, Nepomuki Szent János szobornál veszi kezdetét a Bartók Béla úton és este 18 órától az Akropolis Compania zenekara táncházával fejeződik majd be a Duna Parti Művelődési Házban.


Helyszín: Duna Parti Művelődési Ház, Szentendre, Duna korzó 18. </em
Időpont: 2023. május 13. 10.45-től egész nap

Pokorny Lia zenés előadása: Füst

Pokorny Lia zenés előadásában közismert, izgalmas-érzéki hangulatú dalokra számíthatunk légies zongorakísérettel, eredeti és humoros prózai átkötésekre és az ő sajátos, a dalokkal együtt élő közismerten füstös hangjára. A hangra, amely hol karcol, hol finoman simogatva vezeti át hallgatóit az előadás akkordjain. A hangulatot többek között Ella Fitzgerald, Gershwin, Edith Piaf, Nat King Cole, G. Dénes György és Cserháti Zsuzsa emlékének megidézése garantálja. Zongorán közreműködik: Grósz Zsuzsanna.
Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színházterme, Szentendre, Pátriárka u. 7
Időpont: 2023. május 14. 19.00

Szezonzáró Borbély Műhely Jazzklub

Ahogy azt már a rendszeres látogatók megszokhatták, az évad utolsó jazzklubjára Borbély Mihály meghívja zenészbarátait, hogy örömzenéléssel zárják a 2022/23-as klub évadot. Ha az időjárás lehetővé teszi, a koncert a kertben lesz.
Helyszín: Barlang, Szentendre Duna korzó 18.
Időpont: 2023. május 9. 19.30

A Galaxis őrzői 3

A Marvel Studios új filmjében, A GALAXIS ŐRZŐI: 3. RÉSZ-ben a hőn szeretett különc banda már kicsit máshogy fest. Peter Quillnek, akit még mindig gyötör Gamora elvesztése, össze kell verbuválnia csapatát, hogy megvédjék az univerzumot és megóvják egyik társukat is. Ha ez a küldetés nem jár sikerrel, az a galaxis őrzőinek végét jelenti…
Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 22.
Időpont: 2023. május 9. 20.15

Kocsik és szekerek

Talán nem tudja mindenki, de egy magyar találmánynak köszönhető a mai lovaskocsi formája. A Komárom-Esztergom megyei Kocson kifejlesztett és gyorsan elterjedt jármű, a kocsi, nem előzmények nélkül jelent meg a magyar járműkultúrában. A Skanzen kiállításán a kocsik és szekerek technikatörténetével ismerkedhetnek meg a Kisalföld tájegység utcájába bekanyarodva. A pajtába lépve meghökkentő, újszerű kiállítási megoldásokat találunk, ugyanis a pajta mennyezetére került egy szekér, amelyen jól megfigyelhető, hogy milyen elemekből áll is össze a jármű. Arra, hogy hogyan készítették mindezt, választ kaphatunk egy kisfilm végignézésével, és az információs pontok kérdéseire válaszolva pedig rögtön tesztelhetjük is a megszerzett tudásunkat.
Helyszín: Skanzen, Kisalföld tájegység , Szentendre, Sztaravodai út 75.
Időpont: Látogatási időben

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.