Ugrás a tartalomhoz

Programajánló február 15-20-ig

Túl a farsangon és a Valentin-napon mindannyian a tavaszt várjuk. De amíg az eljön, addig is lesz néhány izgalmas program Szentendrén.

Nyersanyag – film a hatalom természetéről

Filmes csapat érkezik egy távoli faluba, hogy a helyi fiataloknak közösségépítő, művészeti szakkört tartsanak. A filmrendező és társai hamar elnyerik az ott élők bizalmát. Közelebb kerülve hozzájuk felismerik, hogy a faluban félelmetes méreteket ölt az elnyomás. A szálak a települést vezető polgármesterhez vezetnek, aki a legfőbb megélhetést biztosító uborkafarmot is igazgatja. Amikor a filmesek megtudják, hogy a vezető visszaél a hatalmával, a rendező úgy dönt, hogy leleplező dokumentumfilmet forgat róla. Jó szándékú missziója súlyos következményekkel jár. Nagy nyilvánosságot kapott filmjével éket ver a falu ártatlan lakói közé és mindenkit veszélybe sodor.

Helyszín: P’ Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 22

Időpont: 2024. február 15. 20.00

Transnomad koncert

A zenekar tagjai különböző formációkból, illetve projektekből érkezve találták meg a trance műfaj egy sajátos megközelítését. Elektronikus alapokra építkeztek, hangszerelésükben mégis több tradicionális hangszer játéka fuzionál. A koncert után Condra, a Transnomad zenekar tagja, olykor warmup dj- máskor after dj-ként tölti ki szóló projektjeit. Jelen programban a Transnomad zenekar után tartja fenn a zenei atmoszférát.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2024. február 17. 20.00

Mikor lesz már tavasz? – családi délelőtt

Épp véget ért a farsangi időszak, most érdemes télűző hangszereket készíteni! Csörgőket, vihardobokat és mindenféle csörömpölő eszközöket készíthetnek ezen a kellemes családi délelőttön, amelyeket természetesen ki is próbálhatnak, és egy alkalmi koncerten meg is szólaltathatnak. A szervezők abban bíznak, hogy együtt sikerül elűzni a telet! A közös alkotásra kicsiket és nagyokat, zenélni tudókat és nem tudókat, mindenkit várnak, aki várja a tavaszt, és azt is, aki nem!

Helyszín: Ferenczy Múzeum, Szentendre, Kossuth utca 5.

Időpont: 2024. február 18. 10.00

Bolhapiac

Antik- és lakossági bolhapiac és helyi kézművesvásár Szentendrén a Bükkös patak mellett minden hónap 3. vasárnapján. Komoly kincsekre lehet bukkanni a sok régiség között, jöjjenek és élvezzék az egyedülálló vintage hangulatot a szentendrei piac területén.

Helyszín: Szentendre, a Bükkös-patak belvárosi része

Időpont: 2024. február 18. 07.00-15.00-ig

Beszélgetés Závada Péterrel

Závada Péter költő, drámaíró, zenész lesz a Szentendrei Íróklub következő vendége a Dorothea Cafe-ban. Závada Péter 1982-ben született Budapesten, édesapja Závada Pál író. 2009-ben a Jelenkor című folyóiratban jelentek meg először a versei, azóta rendszeresen publikál. Első verseskötete 2012-ben jelent meg „Ahol megszakad” címmel. Azóta még négy verseskötete látott napvilágot valamennyi a Jelenkor Kiadó gondozásában. A legutolsó kötetét 2023-ban „A muréna mozgása” címmel adták ki. Verseit már több nyelvre lefordították. Závada Péter 2010 óta rendszeresen dolgozik színházaknak is. A nagy érdeklődésre való tekintettel mindenkit arra kérnek, hogy  a 20 2703070 telefonszámon jelezzék helyfoglalási szándékukat.

Helyszín: Dorothea Bistro&Cafe, Szentendre, Fő tér 16.

Időpont: 2024. február 18. 18.00

 

 

További cikkeink a témában