Ugrás a tartalomhoz

Pest megye legszebb kertjét keresik

Bár a szépség relatív, és mindenkinek más tetszik, mégis, a Pest megyei önkormányzat, a tavalyi évhez hasonlóan idén is kiírja  a Virágos Pest megye pályázatot, közösen  Szigethalom Város Önkormányzatával, Dunavarsány Város Önkormányzatával, a Zöld Háló Egyesülettel és a Pest Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központtal.

Ennek keretében arra kérik a településeket, rendezzenek helyben versenyeket, melynek győztesei kerülnek a megyei megmérettetésbe. Szerencsére nem csak a díszkertekre gondoltak a szervezők, a dísznövények mellett a fűszernövények, zöldségek és gyümölcstermelő növények szépsége is megmutatható.  Mint írják: „A megyei versenybe a győztes helyi családi és/vagy lakóparki otthonok nevezését várjuk. Egy településről egy jelentkezés nyújtható be. Beérkezési határidő: 2022. október 31.

A szakmai zsűri által értékelt dobogós pályázók értékes megyei díjazásban részesülnek. Az ünnepélyes eredményhirdetés díjátadással 2022. november végén lesz a Megyeházán. A tavalyi nyerteseket itt nézheti meg.

Bővebb információt a versenyről itt talál. 

Címlapkép: Pixabay

További cikkeink a témában