Ugrás a tartalomhoz

Önkormányzati intézkedések a 70 év felettiek megsegítésére

Március 19-től napi egyszeri meleg ételt biztosít az önkormányzat a 70. életévüket betöltött helyi polgároknak, illetve segítséget nyújtanak a gyógyszerek kiváltásában és a bevásárlásban is. Az igényeket a hétköznapokon 8.00-tól 18.00-ig működő Ügyfélszolgálati Irodában lehet bejelentetni.

Melegétkeztetés

Napi egyszeri meleg ételt biztosít az önkormányzat – egyelőre április 3-ig – a 70. életévüket betöltött helyi polgároknak, akik a veszélyhelyzet időszakában lakóhelyüket nem hagyják el, és saját ellátásukról nem tudnak gondoskodni hozzátartozó vagy szomszéd közreműködésével. Nekik a gyógyszerek kiváltásában és a bevásárlásban is segít az önkormányzat.

A melegétkeztetést (leves+ főétel) minden nap reggel 10 óráig lehet igényelni az ügyfélszolgálatnál elektronikus, illetve telefonos bejelentéssel, a kiszállítás a következő naptól kezdődik. A kiszállítás műanyag ételdobozokban történik. A kiszállítást a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság munkatársai intézik úgy, hogy az ételadagokat nylon tasakokba helyezve felakasztják a kiszállítási helyszín bejárati ajtajának kilincsére, vagy az igénylő szándéka szerint becsönget és átadja az ételt, tehát a lakásba nem lépnek be.

Gyógyszerkiváltás

A 70. életévüket betöltött személyek igényeiket elektronikus formában vagy telefonon kell jelezni minden nap 18.00 óráig az Ügyfélszolgálaton. Az Ügyfélszolgálat az igényeket naponta egyszer összesíti, és megküldi a Polgárőrség vezetőjének. Ezután a polgárőr személyesen felkeresi a gyógyszer kiváltását igénylő személyt a lakóhelyén, átveszi tőle a recepteket, a TAJ kártyáját és azt az összeget, amennyibe várhatóan a gyógyszerek kerülnek, majd pénztári bizonylattal elszámol vele. A polgárőrök azonosító igazolvánnyal rendelkeznek, amelyet külön felhívás nélkül bemutatnak az igénylőnek.

Bevásárlás

A 70. életévüket betöltött személyek bevásárlási, beszerzési igénybejelentéseit az ügyfélszolgálati iroda munkanapokon 18.00 óráig fogadja. Az igényeket a Dunakanyar Család- és Gyermekjóléti Intézménynek továbbítják. Az igénybejelentést követő napon a Családsegítő munkatársa felkeresi a bejelentőt, és a tőle átvett igénylistával és készpénzelőleggel elintézi a beszerzést. majd vásárlás után elszámolnak. A szolgáltatás személyenként, illetve háztartásonként hetente legfeljebb két alkalommal, maximum 5-5000 Ft összeghatárig, tehát mindösszesen 10 000 Ft-ig vehető igénybe.

Ügyfélszolgálati Iroda (Duna korzó 25.)

Tel.: +36-26/300-407
E-mail: ugyfelszolgalat@szentendre.hu
Nyitva: hétköznapokon 8.00-18.00 óráig, 14.00 óra után csak a veszélyhelyzettel összefüggő ügyekben nyújt segítséget. Személyes ügyintézésre továbbra sincs mód, az ügyfelek elektronikus formában, illetve telefon útján intézhetik ügyeiket.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.