Ugrás a tartalomhoz

Heti lapszemle

Okoszebra, tűz, győzelem – ez történt a héten

augusztus 5. -12.

Szentendre nyerte az okoszebrát!

A Generali a Biztonságért Alapítvány által kiírt pályázatot nyerte meg a város, 5105 szavazattal. A pályázatban olyan helyszíneket kerestek, melyek balesetveszélyesek. Így került a shortlistre az Ady Endre út 24-nél található zebra, vagy ha így nem ismert, a Pap-szigeti Sparnál lévő gyalogátkelőhely. A tavaly első ízben kiírt pályázat eredményeképp Ózdon és Vácott valósult meg a beruházás. És, hogy mitől okos az okos? Azért, mert aktív LED prizmákat építenek az útburkolatba, melyek felhívják a figyelmet a gyalogosokra. A jelzés mindössze addig tart, míg a gyalogos áthalad a zebrán.

 

 

Pepe újra Szentendrén!

A Pepe című sorozat úgy tűnik eléggé nézett volt ahhoz, hogy egy második évadot is berendeljenek belőle. Az eredetileg spanyol sorozat adaptációja Szentendrén játszódik, igaz álnéven, Dunaszéphelyként kerül említésre. A jelenetek nagy részét a Corner Szerb Étteremben vették fel.  A  Mucsi Zoltán, Simon Kornél, Kovács Panka, Kovács Lehel, Medveczky Balázs és Martinovics Dorina is szerepel a sorozatban, legalábbis az első évadban biztosan, hogy a 2.-ban hogyan alakulnak a dolgok, csak később derül ki. A forgatás 15-én kezdődik, és októberig tart a tervek szerint. Ebben az időszakban, előre jelzett időpontokban lezárásokra, elterelésekre kell számítani – számolnak be a város honlapján. 

Pomáz égett, Szentendre (is)  vonult
A térséget sem kerüli el a szárazság miatt pillanatok alatt fellobbanó tűz, augusztus 5-én Pomáz Dolina nevű részén égett a gabonamező, illetve az azt körülvevő erdősáv és aljnövényzet – számolt be Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete a hírről: „Egyesületünk két szerrel vonult a helyszínre ahol a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása alatt, a szentendrei és fővárosi hivatásos tűzoltókkal, a Tűzoltóság – Pomáz – Fire Department, valamint Szigetmonostori Önkéntes Tűzoltóság tűzoltóival együtt, több órás munkával sikerült a tűz tovább terjedését megakadályozni és eloltani.”
Forrás: Szentendre Város Önkéntes Tűzoltóság FB oldala
Ezüstérem strandkézilabdában 
10 évvel a nagy győzelem után, magyar bajnoki ezüstérmes lett a Szentendrei NKE strandkézilabda csapata!
Erdész László munkásságáról írtak 
Erdész László szentendrei galériatulajdonosról írt portrécikket a Népszava, amelyből kiderül, hogyan került Dunaújvárosból Szentendrére, hogy csinált művészklubbot Major Tamással, hogy futott össze Christoval és Warhollal Amerikában, és hogyan küzd a kismúzeumok újranyitásáért.
Címlapkép: ErikaWittlie/Pixabay 

További cikkeink a témában