Ugrás a tartalomhoz

Napi hírösszefoglaló – június 29.

  • Az önkormányzat – a helyi vendéglátósok segítése érdekében – a lehető legnagyobb közterületet biztosítja az éttermek teraszainak a Duna korzón. A Péter-Pál utca és Lázár cár tér közötti szakaszon a nagyobb területre kitelepült teraszok mellett 5,50 m széles sáv marad a közúti, továbbra is kétirányú forgalom számára. Az új  forgalomszabályozás bevezetéséhez jelzőtáblák áthelyezését és kihelyezését, a burkolati jelek felfestését a Városi Szolgáltató munkatársai végzik. Július 1-jén lezárják a parkolókat, július 2-án pedig a Duna korzót lezárják egy napra. Az új forgalmi rend július 3-án lép életbe.
  • Július elsején lesz a közszolgálati tisztviselők napja (Semmelweis Ignác emlékére, aki ezen a napon született). Szerdán a Polgármesteri Hivatal nem fogad ügyfeleket, a Városi Ügyfélszolgálaton csak a VSZ NZrt.-hez tartozó ügyekben van lehetőség telefonos ügyintézésre, illetve a SZEI (Szentendre Város Egészségügyi Intézményei) nem fogad betegeket.
  • Terepjáróval bővült a Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület eszközparkja: olyan terepjáró képességű autót állítottak munkába, amely részt tud venni a hegyvidéki szabadtéri tüzek megközelítésben, valamint eltévedt vagy sérült kirándulókhoz is eljut általa a segítség.

További cikkeink a témában