Ugrás a tartalomhoz

Napi hírösszefoglaló – április 28.

Összeállításunkban a helyi és környékbeli híreket gyűjtöttük össze.

  • Telefonos csalók a Gondozási Központra hivatkozva próbálnak az ellátottak otthonába bejutni, mondván, látogatóba jönnek, beszélgetni. A Gondozási Központ arra kéri az idősek és más ellátottak rokonait, ismerőseit, figyelmeztessék a veszélyeztetetteket, ne engedjenek ismeretleneket az otthonukba.
  • A Magyar Honvédség Altiszti Akadémia izbégi lőterén éles lőgyakorlatot tartanak május 12–13–14-én, 19–20-án, valamint 27–28-án.  Az érintett napokon a lőtér területére 06:00 órától 24:00 óráig belépni tilos és életveszélyes.
  • Az április 22-én megnyitott Szentendrei Éléstár teljes kapacitással működik a hét három napján, szerdától péntekig, 14-18 óráig. A készletek vészesen fogynak, ezért továbbra is kérnek mindenkit, hogy aki teheti, adakozzon! Várnak tartós élelmiszert, édességet, tisztítószereket, higiéniai termékeket, WC-papírt, házi készítésű termékeket, mirelit árut, nyers húst nem tudnak fogadni. Pénzadományokat a Szentendréért Közalapítvány bankszámláján fogadnak: 11742087-20073857 (közlemény: „Koronavírus 2020”).
  • A húsvéti és a múlt hétvégi tapasztalatokra építve szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között ismét lezárják a hétvégén Budapesten a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot is, valamint Visegrádot. Ebben az időszakban gyalogosan sem szabad bemenni az érintett területekre, egészségügyi séta, egyéni sporttevékenység, kutyasétáltatás sem lehetséges. Visegrádon szombat reggel 8 órától vasárnap éjfélig lezárják a várost, tilos a közterületeken tartózkodni. A korlátozás nem érinti többek között a 11-es főúton áthaladó forgalomban részt vevőket, a visegrádi lakcímmel rendelkezőket és a településen dolgozókat. Forrás: MTI
  • Az idei szezonban, ősztől tavaszig 550 hektár erdőt telepít a Pilisi Parkerdő Zrt., ebből 10 hektárt az országfásítási program keretében. A Pilisi Parkerdő az ország egyetlen parkerdőgazdasága, 65 ezer hektárt kezel Pest és Komárom-Esztergom megyében a Gerecse, a Pilis, a Visegrádi és a Budai-hegység, a Gödöllői-dombság, valamint a Csepeli-síkság területén. A társaság kezelésében lévő erdőket évente mintegy húszmilliónyian látogatják. A Pilis és a Visegrádi-hegység térségében a Szentendrei Erdészet Pomázon egy 21,3 hektárnyi erdőt újított fel, ahol még a 2014-es decemberi ónos eső és jég okozott károkat. A főváros környékén az erdők többségét természetes módon újítják meg, de csemeteültetés is történik. Ennek során arra törekszik az erdőgazdaság, hogy mindenhol őshonos fákból, több fafajból álló erdő jöjjön létre, mert az segíti az életképesebb erdei ökoszisztéma létrejöttét.

Címlapfotó: a Blagovestenszka, azaz Angyali Üdvözlet-templom napkeltekor. A fotót április 27-én készítette Mohai Balázs. Forrás: MTI

További cikkeink a témában