Ugrás a tartalomhoz

Napi hírösszefoglaló – április 23.

Összeállításunkban a fontosabb helyi híreket közöljük.  

  • Április 22-én, szerdán megnyitott a Szentendrei Éléstár azzal a céllal, hogy ételadományokat gyűjtsön és azokat eljuttassa a város rászorulói részére. Az Éléstárnak a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár ad helyet, ahol ezután minden szerda, csütörtök és pénteki napokon 14-18 között várják az élelmiszert felajánlókat és a rászorulókat is. A megnyitón jelen volt Fülöp Zsolt polgármester, illetve számos városi képviselő is, akik aktívan vettek részt a munkában. Az első nap 38 adománydoboz talált gazdára. Érkeztek egyedülállók, családosok, de sok nagycsaládos is örömmel vihette haza a 15 000 forint értékű holmival megrakott ládákat. A Szentendrei Éléstár várja a rászorulókat és az adományozókat. – minden segítség számít!
  • 2020. április 22. a Föld napja megünneplésének 50. évfordulója. Ez alkalomból Szentendre Város Önkormányzata pályázatot hirdet a természet- és környezetvédelem jegyében. A téma: mit tehetünk egyénileg, apró lépésekkel a Föld megóvásáért? A pályázatok benyújtási határideje: május 24. Részletek itt.
  • 2020 az Összetartozás éve, ennek alkalmából Magyar vagyok címmel rajzversenyt hirdet a Szentendre Barátai Egyesület alsós és felsős szentendrei diákoknak. Leadási határidő: május 20. szerda, 12:00. Részletek itt.
  • Meghosszabbították a pályázati felhívást, amit a Szentendreiek Egymásért szervezete, Szentendre Város Balesetmegelőzési Bizottságával közösen tett közzé. A téma: Te hogyan hívnád fel a Nagymami, Nagypapi figyelmét a közlekedési szabályok betartására? A pályázatra bármilyen kreatív munkát be lehet küldeni; rajzolni és festeni is lehet. Leadási határidő: május 2. A pályaműveket az Életerő Életmód Központ-V8-ban, vagy a Hamvas Béla utca 10. alatt a Zöldségliget Kft.-nél lehet leadni, vagy e-mailben az endrekozlekedes@gmail.com címen.

További cikkeink a témában