Ugrás a tartalomhoz

Megváltozik a Duna korzó forgalmi rendje

Ahogyan arról híreink közt is írtunk, a Duna korzón június 26-tól szeptember 1-jéig megváltozik a forgalmi rend.

A város hivatalos tájékoztatása szerint 2020. június 26-án 07.00 órától 2020. szeptember 01-én 07.00 óráig időszakosan megváltozik a Duna korzó Péter Pál utca és Lázár cár tér közötti szakaszának forgalmi rendje: hétköznapokon (hétfő 07.00 órától péntek 7.00 óráig) az útszakasz a Péter Pál utca irányából a kétirányú forgalmi rend helyett egyirányú forgalmú úttá módosul. Hétvégi napokon (péntek 7.00 órától hétfő 7.00 óráig) időszakosan a Duna korzót lezárják.”

A lezárással kapcsolatos kérdéseinkkel megkerestük Jámbor Ferencet, a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság vezetőjét, aki tájékoztatta lapunkat, hogy a korlátozás indokául a koronavírus járvány okozta helyzet szolgált, és a vendéglátóhelyek teraszainak bővítését kívánja ezzel biztosítani a város. Hangsúlyozta, hogy a szabályozás ideiglenes, mert szeptembertől visszaáll a régi rend. Elmondta továbbá, hogy a nyárra bevezetett korlátozások az eleve áthajtási engedéllyel rendelkezőknek szólnak, vagyis ezentúl is csak ők hajthatnák át – immár az új rend szerint – gépjárműveikkel a Duna korzó kérdéses szakaszán.

Megkérdeztük továbbá, hogy milyen szankciók sújthatják a június 26-ától bevezetett szabályok megsértőit. Ezek a következők:

  • behajtani tilos tábla ellenére történő behajtás: 30 000 Ft (közigazgatási) bírság + 4 büntetőpont;
  • védett övezetbe való engedély nélküli behajtás: 30 000 Ft (közigazgatási) bírság + 4 büntetőpont;
  • várakozni, megállni tilos táblákat sértő parkolás: 5000-től 50.000 forintig (szabálysértési) bírság.

 

Fotó: szentendre.hu

További cikkeink a témában