Ugrás a tartalomhoz

Lezárult a Sztaravodai parképítés I. üteme

A Postás strand és a Füzes park sikeres közösségi tervezése után a Sztaravodai úti parkot is a lakossági vélemények, igények alapján tervezték meg és újították fel. A Sztaravodai út és a 11-es főút között, a Barátság köz elejénél lévő, körülbelül 1000 négyzetméteres területen belső járda épült, padokat helyeztek ki, játszó- és sporteszközöket telepítettek gumiburkolattal, növényágyásokat alakítottak ki öntözőrendszerrel, valamint kihelyeztek két napelemes kandelábert is. A gyerekek számára kialakítottak egy mezítlábas ösvényt is, melyben néhány egységet üresen hagynak, hogy a szülők, a parkot használók igényeik szerint formálhassák. Megtörtént a füvesítés is, így a park tavasszal lesz látható teljes pompájában.

A napokban sor került a műszaki átadásra is, ezzel lezárult a projekt első üteme: az abban tervezett munkálatok száz százalékban elkészültek. A projekt költségét, a közel 15 millió Ft-ot a város saját forrásból finanszírozta. Az önkormányzat arra kéri a helyi lakóközösséget, hogy töltsék meg élettel a parkot, segítsenek a növénypark fenntartásában és vigyázzanak a tisztaságra is. A projekt felelős kivitelezői – Kerekerdő Kertépítő Kft. – felajánlották, hogy a lakóknak szívesen elmondják-megmutatják, hogy hogyan lehet szakszerűen rendben tartani a parkot, gondozni és locsolni a növényeket, hogy a szépsége hosszú távon megmaradjon.

A fejlesztés a későbbiekben – ha az ahhoz szükséges források rendelkezésre állnak – az Oázis üzlet előtti terület kialakításával folytatódik, és szeretnének a gyerekek számára festhető ülőrönköket is kihelyezni, illetve a jövő évben elültetnek egy tő Szentendrei rózsát a parkban.

További cikkeink a témában