Ugrás a tartalomhoz

Közösségi karácsonyfát állítottak Szentendrén

Közösségi összefogást jelképező karácsonyfát „horgoltak össze” szentendrei anyukák, a Vasárnapi Merőkanál önkéntesei, és lelkes civilek. A fát a Castrum ház előtt állították fel december 6-án este, és vízkeresztig, azaz január 6-ig fogja díszíteni az épület előtti teret.

Nincs két egyforma négyszög a horgolt közösségi karácsonyfán, amit sok munkaórában horgoltak  meg a civilek. Az ötlet Varga Katalintól, a Vasárnapi Merőkanál egyik önkéntesétől származik, aki tavaly találkozott először horgolt közösségi karácsonyfával Budapesten.

– Először az anyukás csoportban dobtam be a közösségi karácsonyfa ötletét, majd a környezetemben élőket is megkérdeztem, hogy volna-e kedvük részt venni ebben a munkában – meséli Varga Katalin. – Mivel mindenki lelkes volt, belevágtunk. A legnehezebb volt megtalálni a karácsonyfa helyét, az első ötletünk nem valósulhatott meg, mert a közútkezelő nem járult hozzá, hogy az ő területén állítsuk fel a fát. A Castrum ház tulajdonosa, Lakatos János azonban támogatott bennünket, és végül itt tudtuk megvalósítani az álmunkat.

A különleges karácsonyfa vázát a Vasas Kft. készítette, ezt borították be aztán a horgolt, színes, úgynevezett nagyikockákkal.

Varga Katalin azt szeretné, ha ez a fa tényleg az összefogást, az együttműködést jelképezné, ha ennek jegyében mindenki tenne rá egy-egy saját díszt.

Az így összekovácsolódó horgoló csapat egyébként további akciókat is tervez, Fonalgerilláknak nevezték el magukat, és szeretnék a maguk sajátos eszközeivel tovább díszíteni a várost.

R.L.

Fotók: Deim Balázs

További cikkeink a témában