Ugrás a tartalomhoz

Kortárs művészet virtuális térben és a valóságban

A Szépművészeti Múzeum október végén három év után újra megnyitja kapuit. Az újranyitás alkalmából az OTP Bank és a múzeum idén nyáron meghirdette „Kerülj be a Szépműbe!” pályázatát, amelyre több mint 1300 pályamű érkezett az Instagramon keresztül. A test ihlette művészeti alkotásokból a szakmai zsűri 15 alkotást választott ki, amelyek bekerültek az OTP VRMúzeumba. A közönség október 21-ig szavazhat a virtuális kiállítótérbe került pályaművekre, amelyek közül egy, a látogatók kedvence a Szépművészeti Múzeum kiállítótermébe kerül.

Az egyedi virtuális kiállítótérben az érdeklődők – a kiállított művek mellett – egy különlegességgel is találkozhatnak. ,Baki Péter, az OTP VRMúzeum kurátora ezzel kapcsolatban elmondta: „Egy olyan épület felújítása során, mint amilyen a budapesti Szépművészeti Múzeum, mindig adódhatnak meglepetések. Egy ilyen váratlan esemény volt, hogy egy korábbi restaurátor- és irodahelyiség álmennyezetének a bontása során egy díszes, boltíves mennyezet került elő, amelyet restauráltak. A helyiség a Schickedanz terem nevet kapta. Nagy büszkeségre ad okot, hogy a „Kerülj be a Szépműbe!” pályázat továbbjutó alkotásainak tárlatát egy olyan térben rendezhettük be, ahol a Múzeum történetében korábban még soha nem volt kiállítás, ezt pedig az OTP VRMúzeum látogatói tekinthetik meg elsőként.”

Az OTP Bank és a Szépművészeti Múzeum ünnepélyes díjátadó keretein belül állítja ki a nyertes művet a Szépművészeti Múzeum hivatalos megnyitója előtt egy nappal, 2018. október 29-én. A közönség legkedveltebb alkotása pedig 2018. november 30-ig élőben is megtekinthető lesz a Szépművészeti Múzeumban.

További cikkeink a témában