Ugrás a tartalomhoz

Heti lapszemle

Ködös emlékek, emelkedő ingatlan árak, egyre több forgatás

július 08 - 15.

Folyamatosan nőnek az ingatlan árak a térségben 

A napi.hu ír arról, hogy tovább drágulnak az árak az agglomerációban, különösen a fővárostól északnyugatra. „A vevők átlagosan 10 százalékos áremelkedést tapasztaltak az első félévben, és egy lélektani határt is sikerült megközelíteni: a Pest megyei adásvételek közel 10 százaléka már 100 millió forint feletti ingatlanárat mutatott. Az üzletkötések több mint harmada, 36 százaléka 50 millió forint feletti ingatlanról szólt.” – írja alap. Nagykovácsiban, Ürömön és Szentendrén 800.000-1 millió forint közötti négyzetméter árakkal lehet találkozni. Szentendrén az egy év alatti emelkedés 27 százalékos volt.

29 milliós bevétel forgatásokból

Sokakat zavar, hogy itt-ott lezárás van, filmforgatás miatt. A szentendre.hu arról ír, hogy 2021-ben 11 filmet forgattak a városban, amely összesen 29 millió forint bevételt generált. Hogy, ez miből áll össze, milyen a város és a stábok kapcsolata, és mennyi szervezőmunka van emögött, kiderül a cikkből.

Egervári Sándor a sztrókjáról, és az utána következőkről mesélt

A szomszédos Pomázon élő Egervári Sándor, volt labdarugó szövetségi kapitány most ünnepli 72. születésnapját, és ebből az alkalomból mesélt a Blikknek arról,  hogy élte meg a sztrókját, hogyan zajlott a rehabilitációja Budakeszin, és jár-e még meccsekre.

Elrejtőzött, megtalálták a rendőrök 

Egy drogkereskedő banda vezetőjét fogták el a napokban. A 41 éves férfi elfogásáról a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) számolt be a hírről csütörtökön. A „kollégáit” már januárban elkapták, a hét kábítószer-terjesztő előzetes letartóztatásban van. „A nyomozás adatai szerint S. Sándor állt a drogterjesztő bűnszervezet élén, ő látta el a hálózat tagjait kábítószerrel”  A III. kerületben elfogott S. Sándornál többféle kábítószergyanús anyagot – többek között kokaint – találtak. A férfi állandó lakhelyén, a IV. kerületben is házkutatást tartottak, ott egy elrejtőzött férfit találtak. K. Mihályt a szentendrei kapitányság kereste lopás miatt, de a IX. kerület is körözést adott ki ellene.

Nyugtatót vett be, autókat rámolt ki 

A police.hu tájékoztatása szerint őrizetbe vettek egy férfit, aki egy májusi éjszakán három autót pakolt ki, ezzel több százezer forintos kárt okozott. Az ellopott tárgyak közt volt fűkasza, mobiltelefon, szemüveg, sőt bankkártya is. Ez utóbbival 20 ezer forintot költött el egy meg nem nevezett dohányboltban. Az elkötvetőt, K. Mihályt végül Budapesten kapták el a Készenléti Rendőrség munkatársai július 11-én. A férfi házában megtartott kutatáson egy hátizsákból előkerültek forgalmi engedélyek, számos slusszkulcs, illetve temérdek egyéb, részben címkével ellátott ajtókulcs, rádiósmagnó és bankkártya.  A 33 éves férfi gyanúsítotti kihallgatása ellen panaszt nem tett, a terhére rótt bűncselekményeket csak részben ismerte el. Elmondása szerint családi problémái miatt nagyon kiborult, erős nyugtatókat vett be akciója előtt, a történtekről ködösek az emlékei.  K. úrral szemben nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság. A rendőrök az eljárásban vizsgálják, hogy más, korábban elkövetett hasonló jellegű bűncselekménnyel összefüggésbe hozható-e.

 

Címlapkép: James Wheeler/Pixabay

További cikkeink a témában