Ugrás a tartalomhoz

VÁROS

Július 1-je a kötelező szennyvízszállítás fordulónapja

Tisztelt Érdeklődők! Megint elérkezett a hajrá, 7 hét múlva lejár az Önkormányzat által szabott határidő az évente minimum 1 alkalommal kötelező szennyvízelszállításról” – hívja fel a lakosság figyelmét a közszolgáltató május 11-i Facebook bejegyzésében.

 

Mint ismeretes 2021. július 1-jétől a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos közszolgáltatásról szóló helyi jogszabály (4/2021. (II.15.) önkormányzati rendelet) értelmében Szentendre város közigazgatási határain belül a szolgáltatás kizárólagos jogosultja a Mi.Mi. TEAM Kft. Mindez praktikusan azt jelenti, hogy a háztartási szennyvizet városunkban a Mi.Mi. TEAM Kft. szállítja, az érdekelteknek náluk kell regisztrálni (szennyvizszentendre@gmail.com).

Az érintetteknek szükség szerint, de legalább évente egy alkalommal kötelező igénybe venni a szennyvíz elszállítási közszolgáltatást, s ennek díját (köbméterenként 4.971forint + áfa) megfizetni.

Mentesülés

E kötelezettség alól az mentesülhet, aki igazolja, hogy nincs vízfogyasztása, illetve egy évben a vízfogyasztás nem éri el az 5m3-t. Öt évig lehet halmozottan igazolni, hogy a vízfogyasztás összességében nem érte el az 5 m3-t. Amennyiben öt év alatt sem érte el ezt a mennyiséget, a tulajdonos akkor is köteles egy alkalommal igénybe venni a közszolgáltatást. A mentességet igazoló ivóvízszolgáltatói számlát minden év június 30-ig kell a Hivatalnak benyújtani.

A mulasztás következményei

Ha az ingatlantulajdonos vagy az ingatlan használója egy évben egyszer sem veszi igénybe a kötelező közszolgáltatást, akkor – a háztartások országos átlagos éves szennyvízkibocsátását alapul véve – 70 m3 után kell megfizetnie a szennyvíz közszolgáltatói díjat. A díjfizetés első esedékessége 2022. július 1. volt. A közszolgáltatás igénybevételét tehát kizárólag a szerződött Mi.Mi. TEAM Kft. közszolgáltató igazolhatja.

Közeleg az éves határidő

A közelgő határidőre tekintettel az említett Facebook bejegyzésben kéri a Mi.Mi Team, hogy akik az elmúlt évben még nem kérték az évi egy kötelező szennyvízszállítást, a 70 m3 után fizetendő közszolgáltatói díj megfizetésének elkerülése érdekében még időben rendeljék meg a szolgáltatást.

Elérhetőség: munkanapon 07:00-16:00-között a 06-30-1448290 telefonszámon. A közszolgáltató Facebook bejegyzésében arra is figyelmeztet, hogy írásban nem áll módjukban megrendelést fogadni.

 

Kiemelt kép: a közszolgáltató járművei

További cikkeink a témában