Ugrás a tartalomhoz

A hűség ezer árnyalata – kutyaportrék a SZEI Galérián

A Szentendrei Rendelőintézet Galériáján Nagy Teodóra grafikus képeiből nyílt kiállítás február 28-án A hűség ezer árnyalata címmel. A kiállításon Vincze László papírmerítő mester mondott köszöntőt, a tárlatot Badár Sándor humorista nyitotta meg.

A merített papírra nyomtatott kutyaportrék Vincze László műhelyében készültek, aki sok éve szervezi a rendelőintézet kiállításait. Tőle jött a gondolat, hogy a SZEI legújabb kiállításán e kedves eb-grafikák szerepeljenek. A művészt lánya, Zaja Kitty képviselte a megnyitón. A tárlatot Badár Sándor humorista nyitotta meg, aki korábban maga is szánhúzó kutyák tenyésztésével foglalkozott, ahogyan a képek alkotója, Nagy Teodóra. A művész családja régi bútorok restaurálásával is foglalkozik, így adódott az ötlet, hogy a számítógépes grafikákat ódon, fáig visszacsiszolt ablakkeretekkel foglalják körbe, szimbolizálva az otthont, melyet házőrzőink védenek, s azt a pillanatot, ahogy mi nézzük az ablakon át kedvencünket, leghűségesebb barátunkat, a kutyát.

Dr. Pázmány Annamária a rendelőintézet igazgatója a megnyitón elmondta, a kezdetektől fontosnak tartják, hogy Szentendréhez, a művészvároshoz ezekkel a kiállításokkal is méltón kapcsolódjanak. A SZEI Galéria kiállításai valójában a művészet és az idő praktikus találkozása, amikor a betegek a várakozás ideje alatt egy-egy kiállítás képeit nézegetve kizökkenhetnek problémáikból.

A SZEI Galéria 10. kiállítása megtekinthető a rendelőintézet nyitvatartási idejében.

További cikkeink a témában