Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – június 26.

  • Régi hagyomány újjáélesztésével emlékezik meg Szent Iván napjáról Szentendre dalmát közössége: holnap, szombat este 1000 mécsest gyújtanak a Duna-parton, hogy ősi szokás szerint elűzzék a sötétséget, és kifejezzék hálájukat, hogy a város tömeges megbetegedések nélkül élte túl a járványt. Az ünnepi program 17 órakor szentmisével kezdődik a templomdombi plébániatemplomban, a mécsesek meggyújtására 21 óra után kerül sor. Zene és ének szól felváltva a kertekből, udvarokból Borsódy László trombitaművész, a Babra és a Vigad együttesek, illetve a Musica Beata kórus közreműködésével. A szervező Horvát Nemzetiségi Önkormányzat kéri, hogy aki tud, vigyen magával lámpást (ne elektromosat).
  • Július 6. hétfőtől személyesen is fogadja az ügyfeleket a Városi Szolgáltató ügyfélszolgálata a Fehérházban (Duna korzó 25.). A megváltozott nyitvatartási rend érinti a hulladék-, a távhő- és a parkolási ügyek intézését. Nyitva tartás: hétfő 8.00-20.00, kedd zárva, szerda 11.00-16.00, csütörtök zárva, péntek 8.00-13.00.
  • Szeptember 5-én, szombaton rendezi a Budakeszi Vadaspark a Fuss, Forest! elnevezésű terepfutóversenyt. A járványügyi helyzet miatt áprilisban elhalasztott verseny egyszerre jótékonysági és családi futás, amelyen a néhány száz méterestől a félmaratonig 6 táv közül választhatnak az indulók. A bevételt a vadmacskák védelmére, életmódjuk tanulmányozására fordítják a szervezők. A jótékonysági futáson 6 távon lehet indulni: Süni futam óvodásoknak (350 m), Mosómaci futam alsósoknak (350 m), Farkasfalka futam családoknak (350 m), Tűzróka futam (4 km, 100 m szintemelkedés),, Vadmacska futam (8,8 km, 250 m szintemelkedés), Hiúz félmaraton (20,86 km, 492 szintemelkedés). További információ: https://erdeifutas.hu/.

 

További cikkeink a témában