Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – június 23.

  • Emlékeztető: szúnyoggyérítés lesz holnap, június 24-én, a napnyugta utáni időszakban az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül (tartaléknapok: június 25-26). Közös érdekünk, hogy otthonunkban is megakadályozzuk a szúnyogok szaporodását, ehhez néhány tanács: szüntessük meg azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik, tartsuk karban az ereszcsatornát, vízelvezető árkot; ne tároljunk a szabadban olyan hulladékot, melyben a víz összegyűlhet. Több szúnyogfaj a telet úgy vészeli át, hogy ősszel fagytól védett helyekre húzódnak be, ezért a garázs, pince, akna stb. nyílászáróit tartsuk zárva az őszi hónapokban, vagy védjük szúnyoghálóval.
  • Jól haladnak az EuroVelo 6 Budapest és Szentendre közötti kerékpárút kivitelezési munkálatai. A Dera-patak ártéri területe felett épülő 36 m szabad nyílású új kerékpáros híd próbaterhelését és a mérési eredményeinek kiértékelését követően a befejező munkák következnek, így a kerékpárosok hamarosan birtokba vehetik a mintegy 5,61 km hosszú szakaszt Budapest és Szentendre között. A beruházás során az új nyomvonalú kerékpárút építésén kívül a meglévő földutak leburkolása, felújítása, és a közvilágítás fejlesztése is megvalósul. A szakasz egy része Natura 2000 védettséget élvező ártéri erdőben vezet, ahol a meglévő kerékpárút korszerűsítésére, és Szentendre területén új kerékpáros pihenőhely kialakítására is sor kerül, valamint két pihenőhely újul meg Budakalászon. A beruházás uniós és hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a HE-DO Kft. végzi nettó 850 millió forint értékben.
  • Július 1-je a Közszolgálati Tisztviselők Napja, ezen a szerdai napon a Polgármesteri Hivatal zárva tart.
  • Fontos szabályok, rendeletek betartását ellenőrzi a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság, erről az önkormányzat szórólapokon és a médiafelületein értesíti a lakosokat. Háromféle szórólap osztását kezdik meg hamarosan: az első rendeletmódosításokra – hulladékkezelésről és a védett és korlátozott forgalmú övezetekbe történő behajtás – figyelmeztet. A második szórólap a lakó-pihenő övezetekben érvényes legfontosabb közlekedési szabályokról tájékoztat, a harmadik szórólap témája: behajtás és várakozás védett övezetekben.

További cikkeink a témában