Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – június 19.

  • Épületgépészeti fejlesztés kezdődik a SZEI-ben (Szentendre Egészségügyi Intézményei): az egynapos sebészet klímarendszerét választják le a járóbeteg részlegről. Jelenleg komoly probléma, hogy nem szabályozható külön a műtő klímarendszere a tavaszi és az őszi időszakban, a műtéti szövődmények elkerülése érdekében azonban fontos a műtő állandó hőmérsékletének az előírt hőfokon való tartása. A beruházás értéke bruttó 18,05 millió Ft, melyet jelentős részben az Egészséges Budapest Program támogatásából, valamint Szentendre Város Önkormányzat éves költségvetésében elkülönített keretből és a SZEI önerejének felhasználásával finanszíroznak. Kivitelező: Klíma Agria Épületgépészeti, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.
  • A Szentendrei Kulturális Központ a kijárási korlátozások feloldása után is folytatja szombati szerenádjait. Holnap, június 20-án 17 órakor a Kondor Béla utcai játszótérnél az ÓDZ Vonósnégyes, 18.30-kor a Fehérvíz utcában, a posta előtti téren az ÓDZ Harsonakvartett szórakoztatja a Püspökmajor-lakótelep lakóit. A program folytatódik: június 27-én, szombaton a Dózsa György úti lakótelepen és a Rózsakertben lépnek fel az Óbudai Danubia Zenekar tagjai.
  • Városunkban sokan foglalkoznak turizmussal, számukra fontos információ lehet, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökségésa Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány együttműködésének eredményeként elindult az online Turizmus Akadémia oldal. A weboldal létrehozásának célja, hogy a turizmusban dolgozókat tematikus szakmai, réspiaci tudással vértezzék fel. Bővebb A információ a turizmusakademia.hu weboldalon.
  • Szerdán, hasonlóan az ország más területeihez, nagy mennyiségű csapadék zúdult le a Visegrádi-hegységben. A Pilisi Parkerdő azt tanácsolja a túrázóknak, lehetőség szerint most ne keressék fel a hegység területén található szurdokvölgyeket a megáradt vízfolyások okozta balesetveszély miatt.
  • A Gondozási Központ Szentendre házigondozót keres közalkalmazotti jogviszonyba, határozott időtartamra (tartós betegállomány idejére), teljes munkaidőben. A pályázat benyújtásának határideje:július 30. További információ: Kissné Pető Ilona gondozásvezető vagy Kecskésné Sipos Andrea intézményvezető, (26) 311-964.

További cikkeink a témában