Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – április 30.

A nap fontosabb hírei

  • Ezen a hétvégén is (május 1–3.) ismét forgalomkorlátozás lesz a Belvárosban. A védett övezetbe csak az arra jogosult szentendreiek hajthatnak be gépkocsival, a Duna-parti kerékpárúton csak a szentendreiek közlekedhetnek. A 11-es főút lehajtóinál, valamint a kerékpárút északi és déli végénél forgalomkorlátozásra figyelmeztető táblákat helyeznek ki. A Rendészet munkatársai fokozott ellenőrzéseket tartanak. A Rendészet külön felhívja a figyelmet arra, hogy a kormányrendeletben foglalt „szabadidős célú” köztéren való tartózkodás feltétele a sportolás, a gyaloglás, a folyamatos mozgás.Vagyis nem tekinthető a köztéren tartózkodás „alapos indokának” a piknikezés, napozás, ücsörgés, étel-, italfogyasztás köztéren, a nem egy háztartásban élők csoportosulása. A kijárási korlátozás Budapesten és környékén érvényben van.
  • Részleges hálózatcserét végez a DMRV április 30-tól egy hónapon át a György utcában, a Jobbágy és a József Attila utcák közötti, 250 méteres szakaszon. Az aktuális munkaterületen 7.00 és 17.00 óra között korlátozzák a gépjármű-forgalmat. A kivitelezés a tervek szerint május 31-én fejeződik be.
  • A Kulturális Központ hétvégi programjai: • Május 1-jén, pénteken 19 órakor Népzenei Műhelyben Tímár Sára Sebő Ferenccel beszélget • Május 2-án, szombat délelőtt Anyák napi online alkotóka-mesemóka a világhálón: 10 órakor papírszínház mese, majd anyák napi ajándékok készítése • Május 2-án, szombaton a #kultszerenádban a népdalok az édesanyákról szólnak. Közreműködik: Szabó Enikő (ének), Waszlavik László (tangóharmonika). A programokról bővebben: https://szentendreprogram.hu/

További cikkeink a témában