Ugrás a tartalomhoz

Heti sajtószemle – március 19-25.

Változások a parkolási rendben

Több ponton is változik a parkolási rendszer a városban április elsejétől. Egyrészt továbbra is él a parkolási kedvezmény azoknak, akik 2020. december 31-ig az adóiroda által igazoltan jogosultak voltak erre a kedvezményre, illetve az adóiroda által kiadott, 2021. április 15-ig érvényes kék parkoló matricával rendelkeznek. Azok viszont, akik 2020 október 15. után lettek gépkocsi-tulajdonosok, regisztrálniuk kell ahhoz, hogy megkapják a díjmentes jogosultságot. Azok, akik díjköteles területen akarnak rendszeresen parkolni, időszakos bérletet vásárolhatnak. 

Változás lép életbe a munkavállalói bérlettel kapcsolatban is. Akik ilyennel rendelkeznek, kizárólag munkanapokon a Paprikabíró utcai nagy parkolóban, valamint a Bolgár utcai parkolóban parkolhatnak április 1-től, ingyenesen. 

A megváltott bérletek időarányosan visszaválthatóak lesznek, amennyiben a „tulajdonos/üzembentartó a bérlet szükségtelenné válását indokolni tudja” – írja a szentendre.hu.

A zöld rendszámmal rendelkezők sem járnak jól, nem lehet többet ingyen parkolni a városban, természetesen csak abban az esetben, ha nem rendelkeznek parkolási kedvezménnyel.

11-es út felújítása

Régóta húzódó és sokakat foglalkoztató kérdés a városon áthaladó 11-es út felújítása. A közbeszerzés kiírására április végén, május elején várható, és három hónapot vesz igénybe. A Magyar Közút reméli, hogy augusztusban elkezdődhet a felújítás. Ezzel egyidejűleg a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) cserélni fogja az út alatt húzódó közműveket. A tervek kész vannak, a támogató okiratra vár most a DMRV. Így augusztusig csak a megszokott dugókra lehet számítani – írja a szentendre.hu.  A felújítás során 7 kilométernyi útszakasz újul meg.

 

Teljes fizetésüket megkapják a sztrájkoló óvodapedagógusok

Március 18-án a Szentendre Városi Óvodák csatlakoztak a pedagógussztrájkhoz. A városvezetés döntése nyomán az érintettek megkapják a kiesett munkabérüket erre az időszakra.

A VSZ nZrt. megkezdte a játszóterek felújítását

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. megkezdte a város játszótereinek felújítását – adták hírül március 24-én a honlapjukon. A munkálatok során összesen 87 játszóeszközt újítanak fel a cég munkatársai. A dolgozók a sérült, vagy korhadt elemeket kicserélik, valamint a kisebb hiányosságokat pótolják.
Felhívják azonban a lakosok figyelmét, hogy a jelen geopolitikai és gazdasági helyzet miatt az anyagok beszerzése több időt vesz igénybe. Előreláthatólag május első felében végeznek majd a munkálatokkal.
Ha az érintettek a használat során hibát észlelnének, jelezhetik a +36-26300407-es telefonszámon, vagy a vsz.ugyfelszolgalat@szentendre.hu e-mail-címen.


Eladó a Fortuna üdülő Leányfalun

A Szerencsejáték Zrt. eladja 27 820,00 négyzetméteres, kivett üdülő minősítésű ingatlanját. A kikiáltási ár 640 millió forint. A település szívében található ingatlanon teniszpálya, medence, oktatási épület is áll. A HÉSZ szabályozása szerint lakópark nem épülhet a területen, melynek beépíthetősége 15 százalék.

Fotó: https://e-arveres.mnv.hu/

Sérült túrázót mentettek 

Március 24-én délután a piliszentkereszti Szent-kút közelébe riasztották a pomázi tűzoltókat. A Lajos-forrás felé menő úton egy nő szenvedett bokasérülést. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat quadja segítségével a hölgyet a pomázi tűzoltók vitték le, és adták át a mentőszolgálat munkatársainak.

Választás
Március 25-én, pénteken 16 óráig lehet átjelentkeznie annak, aki más településen kíván szavazni, mint ami az állandó lakcíme, illetve külföldön kíván szavazni, vagy Braille-írásos sablont kíván igényelni a választásra. Ezeket a kérelmeket online is be lehet küldeni ügyfélkapun keresztül. A részletes információk a Nemzeti Választási Iroda honlapján érhetőek el.
címlapkép:  Rácz Miklós/Indafotó

További cikkeink a témában