Ugrás a tartalomhoz

Hamarosan kezdődik a Postás strand felújítása

Május végén, június elején kezdődik a Postás strand felújítása, a munkálatok mintegy két hónapot vesznek igénybe. A közel 100 millió Ft-os fejlesztéssel a közösségi tervezés során 2016-ban készült tanulmányterv nagy része megvalósul.

A Postás strand 2016-ban elkezdett fejlesztésével önkormányzat célja az volt, hogy hivatalos szabadstrand jöhessen létre a területen. A felújítás tervei a lakosság bevonásával készültek el, s egy része – az öltöző, zuhanyzó kihelyezése, ivóvízcsap kiépítése, bóják, strandjelző és információs táblák kihelyezése – önkormányzati beruházásban meg is valósult. A fejlesztésnek köszönhetően 2016 nyarától hivatalosan is fürdőhelyként használható a Postás strand.

A Magyar Turisztikai Ügynökségtől idén tavasszal 99,98 millió Ft támogatást kapott az önkormányzat a szabadstrand további fejlesztésére. Ez az összeg lehetővé teszi a közösségi tervezés során megálmodott tervek nagy részének megvalósulását. A felújítás keretében sor kerül tereprendezésre és kertészeti munkákra, a meglévő berendezések, az öltöző és a játékok felújítására, új burkolat építésére, kerti bútorok, hulladékgyűjtők, játszóeszközök, információs tábla kihelyezésére. Ezen kívül esőbeállót és pihenőgubókat is kihelyeznek, és napelemes közvilágítást építenek ki.

A felújítás időszakában a strand használható lesz, de a játszóteret, illetve az építkezéssel érintett területet részlegesen lezárják. A munkálatok – az időjárás függvényében – július végére fejeződnek be, így a strandszezon közepétől már élvezhetjük az igényesen kialakított, megújult szabadstrandot.

 

További cikkeink a témában