Ugrás a tartalomhoz

Hamarosan kezdődik a Lévai utca felújítása

A tervek szerint március 19-én kezdődik a Lévai utca felújítása a Bükkös-part és a Szentlászlói út közötti teljes szakaszon – a munkálatok két hónapig tartanak.

Zakar Ágnes önkormányzati képviselő évek óta szorgalmazta a Lévai utca felújítását. Az önkormányzat pályázat útján szeretett volna támogatást nyerni az utca megújítására, de mivel így nem sikerült forrást szerezni rá, a 2019-es költségvetésben különítettek el rá forrást. A képviselő asszonynak és az önkormányzatnak sikerült elérniük azt is, hogy a DMRV ősszel nemcsak a tervezett Lehel utcában, hanem a felújítás előtt álló Lévai utcában is kicserélte a vízvezetéket mintegy 31 millió Ft összegű ráfordítással a DMRV költségvetéséből.

A kivitelező tájékoztatása szerint a jövő héten kezdődő útfelújítás szakaszonként történik, és az adott szakaszon teljes terjedelemben – úttest és járda – zajlanak a munkálatok. A felújítás során az alábbi munkálatokra kerül sor: tereprendezés, bontás, alakító földmunkák, padkaépítés, szegély-kialakítások, térkőburkolat-építés, aszfaltozás.

Az útépítés egyes fázisaiban szakaszosan teljes útlezárás várható, melyről a kivitelező időben értesíti a lakókat. A lezárások idején a szemétszállító járművek várhatóan nem tudnak bejutni az utcába, ilyenkor a lakók háztartási hulladéktároló edényeket, illetve a szelektív és a zöldhulladékot a Szentlászlói út, Kovács László utca, Lehel utca és a Bükkös part utcai sarkokra tudják kihelyezni.

A projektet az önkormányzat város saját forrásból finanszírozza, az éves költségvetési keretből. A projekt költsége bruttó 31,15 millió Ft. Felelős kivitelező a Térkő Gép Kft.

 

További cikkeink a témában