Ugrás a tartalomhoz

Hajósverseny Szentendrén, a Pestisűző Fesztiválon

„Régi álmom vált valóra”- kezdte Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester asszony köszöntőjét a hajósverseny díjkiosztó ünnepségén, majd ezzel folytatta: „Mindig is szerettem volna a Dunát még jobban bevonni a város életébe, a hajózást, evezést népszerűsíteni, hisz itt élünk a víz mellett.”

A PESTISŰZŐ FESZTIVÁL második napjára meghirdetett hajóverseny 120 résztvevővel, 24 hajóegységgel rendkívül jó hangulatban zajlott.

A szervezésben és lebonyolításban oroszlánrészt vállalt a Vadkacsa Egyesület, személy szerint: Pereházy Gergely és Pereházy Pál, a Vadkacsa Egyesület elnöke. A rendezvény „arca” és egyik szakmai támogatója Horváth Csaba többszörös világbajnok, olimpiai bajnok kenus, aki az 1996-os atlantai olimpián Kolonics Györggyel C-2 500 távon nyert olimpiai aranyérmet. A verseny szakmai támogatója Pétervári Pál világbajnok kenus is, akik 1991-ben Párizsban C-2 10 000 méteren szerzett világbajnoki aranyérmet, emellett a Szentendrei Kajak-kenu SE vezető edzője.

A versenyzők 1-es, 2/3-as, 4-es, 5-ös kenukban, illetve sárkányhajóban eveztek a Pap-szigettől először a Szentendrei szigetre, ahol felkapták a zászlóikat, amelyet aztán a Kacsakőnél kikötve a CÉL táblánál tűztek ki.

A jelentkezők között voltak egyesületek, baráti társaságok és családok; csak fiús, csak lányos vagy vegyes csapatok, és tarka jelmezbe öltözött evezősök is.

A díjakat a V8 uszoda, a LUPA Tó Kft., a MAHART, a Sweet Dreams cukrászda, a MJAM vendéglő, a Dunakanyar Vizisí és Wakeboard Kft., a Kacsakő, az Arte Magistra Kft. és Szentendre Város Önkormányzata ajánlotta fel.

A versenyeredmények az alábbiak lettek:

1-es kenu

 1. Szalai Simon (0:11:01)
 2. Szalai András – az édesapa, aki hátulról kísérte a kisfiút, Simont (0:11:21)
 3. Széles Tamás (0:11:42)

2/3-as kenu

 1. Kovács Zsolt (0:10:37)
 2. Kovács Péter (0:11:33)
 3. Német Tibor (0:13:46)

4-es kenu

 1. „Sellők” (Pólus család) (0:10:11)
 2. „H2O” (Malomsoky család) (0:11:13)
 3. „Szapolya” (Reusz Gábor) (0:11:39)

5-ös kenu

 1. Szentendre Barátai Egyesület fiúcsapata (0:09:44 – összesítésben is legjobb eredmény!)
 2. „Szülinapi turné” (Sólyom Marci és barátai) (0:10:19)
 3. Pál Család (0:10:25)

 

Különdíjakat kaptak:

A Kacsakő felajánlása alapján a verseny legtréfásabb csapatai: az igazi indiánok, azaz a „Lágyan Suhanók” és a Szentendrei Boszorkányok.

A legbátrabb anyuka díjat Lőrincz Ágnes kapta, aki egyedül evezett négy kisgyerekkel.

Három versenyző (Pál Ákos, Pál Péter és Mogyorósi Levente) két számban is indult, erősítve a Szentendre Barátai Egyesület fiúcsapatát (1. hely) és a Pál családot (3. hely), ők legkitartóbb versenyző címen részesültek különdíjban.

Abszolút különdíjas lett a Barcsay Jenő Általános Iskola csapata, akik az iskolák közül egyedüliként álltak rajthoz, vicces jelmezben evezve, remek teljesítménnyel jutottak a célba!

Eredménytábla itt

Mindenkinek gratulálunk!

További cikkeink a témában