Ugrás a tartalomhoz

Gyalogátkelőhely épül a Kálvária úton

A Kálvária út felső részén, a Radnóti út és Damjanich utcai csomópontnál lévő buszmegállónál az önkormányzat gyalogátkelőhelyet épít lakossági kérésre, a gyalogos forgalom biztonságosabbá tétele érdekében. A kivitelezési munkák május 8-án kezdődnek, és a tervek szerint július közepére fejeződnek be.

A munkálatok során visszabontják a járda burkolatát, majd a vízelzárók, víznyelő árkok szintbe helyezését követően új járdaszegélyt építenek. A régi kandeláber elbontják, és az előírásoknak megfelelő új kandelábert állítanak üzembe, és végül felfestik a gyalogátkelőhelyet jelző útburkolati jelet.

A kivitelezés ideje alatt útlezárásra nem kell számítani, de kisebb szakaszokon félpályás útszűkítés várható. A Volánbusz menetrend szerint közlekedik. A kivitelezés időnként zajjal és porral járhat, ezért az önkormányzat kéri a lakosság türelmét és megértését.

A projektet az önkormányzat saját forrásból, az éves költségvetési keretből finanszírozza. Kivitelező a Horex-Bau Hungary Kft. és az Észak-Budai Tervező, Szerelő és Szolgáltató Zrt.

További cikkeink a témában