Ugrás a tartalomhoz

Forgalomtechnikai változások

Városunkban az alábbi forgalomtechnikai változások bevezetése várható a közeljövőben.

  • A szabálytalan parkolások megelőzése érdekében megállási tilalmat vezetnek be a belvárosi Martinovics utca bal oldalán a Bartók Béla utca és a Pásztor köz közötti szakaszon. A két „Megállni tilos” táblát a Martinovics és Bartók Béla utca, illetve a Martinovics és Hunyadi utca kereszteződésénél helyezik el. (A közeli Rab Ráby téren is gondot okoz a szabálytalan parkolás, és sokan nem gondolnak arra, hogy a KRESZ szerint téren egyáltalán nem lehet megállni, ezért büntethetők az ott parkoló autósok.)
  • A forgalom lassítása érdekében a Törökvölgyi úton több forgalomtechnikai változást is bevezetnek. Az egyirányú forgalmat új burkolati jelek közé terelik, melyek egyúttal új parkoló sávokat is kijelölnek. A változó oldalú közlekedés a sebesség csökkentésére fogja ösztönözni a közlekedőket, melyre azért van szükség, mert a lejtős, egyenes úton túl nagy sebességgel haladnak az autók. Ennek megfelelően kihelyeznek parkolást, útszűkületet jelző táblákat, 20 km/h sebességkorlátozó táblát, valamint kikerülési irányt mutató iránytáblákat.
  • A szabálytalan parkolás fizikai megakadályozása és a biztonságos közlekedés érdekében virágládákat helyeznek ki a belvárosban, a Péter Pál utca – Kucsera Ferenc utca – Városház tér csatlakozásánál.
  • Közlekedésbiztonsági szempontok miatt a Hamvas Béla utca óvoda előtti szakaszán 20 km/h sebességkorlátozást vezetnek be, illetve foszforeszkáló „Gyermekek” feliratú táblákat helyeznek ki. Ezen kívül a forgalomlassító küszöbök előtt „Egyenetlen úttest” feliratú táblákkal is felhívják a gépjárművezetők figyelmét a sebesség csökkentésére.
  • A 1+1 programban épült Korona utca védelme érdekében 12 tonnás súlykorlátozó táblát helyeznek ki az utca elejére.
  • A Petőfi utcában áthelyezik a Behajtani tilos és a kiegészítő táblákat.
  • Az Angyal és Dézsma utcák kereszteződésében, a csatlakozástól számított öt méter hosszban folytonos sárga vonalat festenek fel a szabálytalan parkolás megelőzése érdekében.
  • Új parkolóhelyeket létesítenek a Bükkös-pataki kerékpár-lejárótól 100 m hosszban, a Duna felőli oldalon, amelyre a Szerb Ortodox Egyház építkezése miatt van szükség. A múzeum ugyanis nem rendelkezik olyan területrésszel, ahol az építőanyagok deponálását meg tudnák oldani, ezért ideiglenes jelleggel, várhatóan 10 hónapra a Bükkös-patak jobb oldalán található kis murvás parkolót átadják a részükre.
  • A Vajda Lajos Múzeum előtti területen a szabálytalan parkolás megelőzése érdekében parkolás-gátló keretet telepítenek a helyszíni egyeztetés során kijelölt helyre.
  • Izbég városrészben a lakosság közlekedésbiztonságának növelése érdekében és a túlzott sebességű gépjárművezetés megakadályozása érdekében „30-as zóna” táblát helyeznek ki az alábbi helyszínekre: a Pásztor utca és Szentlászlói úti kereszteződés delta ágainak végére; a Mester utca és Szentlászlói úti csomópontba; a Csapás utca elejére; a Vasvári Pál és Fürj utca csatlakozását követő szakaszra; a Kisforrás és Kút utca vízfolyás közötti szakaszon; a Pásztor utca végére. Ezáltal Izbég ezen városrésze egészében sebességkorlátozott zónává válik.

További cikkeink a témában