Ugrás a tartalomhoz

Folytatódik a Járható Szentendréért Program

A tavaly elkezdett Földútprogramban 13 földút kapott ideiglenes, mart aszfalt-, illetve hengerelt aszfaltréteget. Idén három szakaszban tíz földút újul meg. Korábban a Galamb és Pipiske utcák, most következő szakaszként öt földút újul meg ugyanezzel a technológiával: az Őszapó, a Ribizli, a Hegyalja, a Láncfű és Tulipán utcák. Ezeknek a földutaknak a minősége már olyan mértékben romlott, hogy elkerülhetetlenné vált a stabilizálásuk a biztonságos közlekedés érdekében. A felújítás során mart aszfaltréteget kapnak az utcák, illetve a szükséges helyeken szegélykorrekcióra is sor kerül.

A kivitelezés november első felében kezdődik, a befejezés – az időjárás függvényében – idén év végén vagy jövő év elején várható. A projektet a város saját forrásból finanszírozza, az éves költségvetési keretből. A teljes beruházás költsége bruttó 32,95 millió Ft. Generálkivitelező a TÉR Generál Kft.

A kivitelezés ideje alatt a szemétszállító járművek – a szakaszos lezárás idején – várhatóan nem tudnak majd bejutni az utcákba, ezért a háztartási hulladéktároló edényeket, illetve a szelektív- és a zöldhulladékot:

  • az Őszapó utcában lakók a Fürj vagy a Pipiske utca sarkára;
  • a Ribizli utcában lakók a Barackos, a Cseresznyés vagy a Vadrózsa utca sarkára;
  • a Hegyalja/Tulipán/Láncfű utcában lakók a 11-es főút sarkára (Ady Endre utca) tudják kihelyezni.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.