Ugrás a tartalomhoz

HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Ez történt a héten

Minden hét végén egy csokorba gyűjtjük azokat a szentendrei, illetve szentendreieket érintő országos híreket, eseményeket, amelyek az elmúlt héten történtek. Célunk, hogy egy helyen azok is tájékozódni tudjanak a legfontosabb történésekről, akik nem szokták, vagy épp nem volt idejük követni a napi aktualitásokat.

Beleszólhat a lakosság

Lakossági kezdeményezésre az önkormányzat felülvizsgálja a Hamvas Béla út és Széchenyi István tér forgalmi rendjét. Ennek érdekében a Civil Kotta Egyesülettel együttműködésben hosszú előkészítési folyamat indult. Az egyesület aktivistái elkezdték gyűjteni a lakossági véleményeket és aktivitásokat. Bekopogtattak a környék lakásaiba, megkérdezték az ottani bölcsőde, óvoda munkatársait és az érintett szülőket, sőt kikérték a környező üzlettulajdonosok véleményét is. A május 4-i lakossági fórumon a Széchenyi tér és a Hamvas Béla út sarkán felállított sátorban a lakosok közvetlenül is elmondhatták a véleményüket. Erre egyébként online kérdőív formájában is minden érintettnek lehetősége van ezen a linken, https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScktM7WitVuK5-n_ZONQ0DVeC0e0XIiD6Q2hxY4r8fJJQo_ZA/viewform

A papíralapú kérdőíveket a társasházak nyomtatványgyűjtőiben vagy a postaládákban találják meg, a kitöltött kérdőíveket pedig a V8 uszoda recepcióján és a Mondi pékségben található ládákba dobhatják majd be. Az első benyomások szerint minden területnek sajátos problémái vannak, az egyeztetés ezért május 11-én tovább folytatódik a V8 Uszodában, ahol ismertetik a forgalomszámlálás eredményét és egy forgalomtechnikai szakértő véleményét is meghallgathatják. A civilek kérik, hogy minden érintett vegyen részt a folyamatban, hogy a lehető legjobb forgalomtechnikai megoldás születhessen.

 A legközelebbi lakossági fórum:

Időpont: május 11. (csütörtök), 18 és 20 óra között
Helyszín: V8 uszoda különterem

Kátyúzás a városban

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. megkezdte a város kátyúzási munkáit. A munkát a Püspökmajor lakótelep útburkolat javítási munkálataival kezdték. Tevékenységük a balesetveszélyes úthibák javítására korlátozódik, amelynek során a meghibásodott burkolat körbevágását, majd kibontását követően, a felület tisztítása, a tisztított felület emulzióval történő kellősítés, végül a melegen hengerelt aszfalt kopóréteg beépítése történik.

Sikeres adománygyűjtés

A szentendrei Családsegítő Szolgálat adománygyűjtést szervezett annak a családnak, akinek a háza a Damjanich utcában áprilisban égett le.  A helyiek tanúságot tettek segítőkészségükről és nagylelkűségükről, hiszen annyi adomány érkezett, amelyből újjá tudják építeni a tetőt.

Most már csak a nyílászárók hiányoznak, ezért a családsegítő továbbra is várja a megmaradt, vagy bontott nyílászárókra vonatkozó felajánlásokat.

Munkaerőhiány a V8-ban

A V8 Uszoda a honlapján tette közzé, hogy „technikai okok miatt május 5-től határozatlan ideig 10-19 óráig tart nyitva.”. A Szentendre Blogol Facebook csoportban többen nem értették, hogy ez mit jelent. Kérdésünkre Nagy Katalinaz intézmény sajtósa elmondta, hogy a háttérben munkaerőkiesés áll, aminek a megoldásán folyamatosan dolgoznak. Fontos azonban, hogy az iskolák emiatt csak május 5-én pénteken a reggeli 8 és a 9 órás oktatáson nem tudtak részt venni, hétfőtől ezen a téren visszaállt a rend. „Nem tudjuk másképp megoldani a helyzetet – hangsúlyozta, – muszáj a törvényes működést fenntartani. De a reggeli bérletes vendégeiket kompenzáljuk, a bérleteket meghosszabbítjuk. A nyitvatartási idő vége előtt két órával a zárójegyet ugyanúgy kiadjuk, mint korábban. Az átmeneti helyzetben kérjük a vendégek megértését és türelmét.”

 

Kiemelt kép: freepik.com

További cikkeink a témában