Ugrás a tartalomhoz

Heti hírösszefoglaló

Ez történt a héten

Minden hét végén egy csokorba gyűjtjük azokat a szentendrei, illetve szentendreieket érintő országos híreket, eseményeket, amelyek az elmúlt héten történtek. Célunk, hogy egy helyen azok is tájékozódni tudjanak a legfontosabb történésekről, akik nem szokták, vagy épp nem volt idejük követni a napi aktualitásokat.

Április elsején nyit újra a BKV szentendrei közlekedési múzeuma, azaz a Városi Tömegközlekedési Múzeum a HÉV-végállomásnál, ahol 150 éves budapesti tömegközlekedés fejlődését lehet nyomon követni. A belépő mindössze egy vonaljegy ára, október végéig hétfő kivételével minden nap 10-17 között várják a látogatókat – írta a BKV.

 …

December 31-ig van lehetőség ingyenesen bejelenteni a mezőgazdasági célú kutakat – erről beszélt Nagy István agrárminiszter. Azon kút tulajdonosok, akik eleget tesznek a bejelentésnek, továbbra is díjmentesen használhatják kútjaikat. Ehhez egy  egyszerűsített adatlapot kell kitölteni, ha a kút megfelel a szabályozásnak, azaz karszt- és rétegvizet nem használ, 50 méteresnél nem nagyobb, az első vízzáró réteget nem éri el, és csak földterület öntözésére használják. A bejelentést a Nemzeti Földügyi Központnál kell megtenni. A bejelentés, illetve az engedélyezési eljárás mentes az illeték- és díjfizetési kötelezettség alól, aki ennek eleget tesz továbbra is díjmentesen üzemeltetheti a kútját. – írja az Inforádió.  

 …

Elkezdődött a tavaszi nagytakarítás Szentendrén – számolt be a VSZ Zrt Facebook oldalán a munkákról. A gépi úttisztításon túl, szemétszedés, ürülék eltávolítás, buszmegálló takarítás, és az aluljárók magasnyomású mosásásra került sor, és a munkák folytatódnak.

 …

Aláírták a SPAR újjáépítésére és a környezet fejlesztéséről szóló szerződést szerdán. Heiszler Gabriella elnök-ügyvezető igazgató,  Egyházy Tibor hálózatfejlesztési és ingatlangazdálkodási vezető, illetve Fülöp Zsolt polgármester írta alá a szerződést – számolt be a hírről a szentendre.hu. A 10 évre tervezett fejlesztés első etapjában elindulhat az élelmiszerbolt építése, a területen mélygarázs és parkolók kapnak helyet, valamint a Vasúti villasorra járda kerül, fásítás kezdődik és zebrát is kialakítanak.

Kiemelt kép:  meineresterampe/ Pixabay

További cikkeink a témában