Ugrás a tartalomhoz

HETI HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Ez történt a héten

Minden hét végén egy csokorba gyűjtjük azokat a szentendrei, illetve szentendreieket érintő országos híreket, eseményeket, amelyek az elmúlt héten történtek. Célunk, hogy egy helyen azok is tájékozódni tudjanak a legfontosabb történésekről, akik nem szokták, vagy épp nem volt idejük követni a napi aktualitásokat.

 

 

Jövőre nyithat az új Spar áruház

A héten újabb lépés történt a HÉV-állomás mellett fekvő leégett Spar miatt szükségessé vált területrendezés ügyében. A képviselő-testület március 22-i ülésén az áruház újjáépítésével, és a városrész megújításával kapcsolatos szerződéstervezetet megtárgyalta és egyhangúan elfogadta.

Egyházy Tibor, a Spar Magyarország Kft. hálózatfejlesztési és ingatlangazdálkodási vezetője szerint egy hónapon belül be tudják adni az engedélyezési terveket, és azt követően már a hivatalokon múlik az engedélyezés. Az elképzelések szerint „a jövő évben valamelyik ünnep előtt, de biztosan csütörtökön nyitnak” majd, hiszen a kereskedelemben ekkor szokásos az akcióváltás – adta hírül a szentendre.hu.

 …

 

Fülöp Zsolt tárgyalna az OKFŐ-vel

Mint ismeretes Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató levélben keresett meg önkormányzatokat azzal a kérdéssel, szándékukban állna-e a járóbetegellátás feladatát átadni az államnak. Választ március 24-ig vár, de Fülöp Zsolt polgármester arra kér felhatalmazást a képviselő-testülettől, hogy a felelős válaszadás érdekében előbb hadd tárgyaljon a feltételekről a megkereső Országos Kórházi Főigazgatósággal.

 

Megvannak az általános iskolai beiratkozás időpontjai

A Váci Tankerület megküldte a 2023/24 tanév általános iskolai beiratkozásról szóló rendjét. A tankerület hirdetménye alapján április 20-án (csütörtök) 8 és 18 óra között, valamint
április 21-én (péntek) 8 és 17 óra között lesz mód a gyerekek iskolába íratására. A személyes megjelenés a beiratkozás során kötelező, azonban az előzetes online jelentkezés jelentősen meggyorsíthatja az ügyintézés folyamatát.

 

Kiemelt kép: freepik.com

További cikkeink a témában