Ugrás a tartalomhoz

Heti lapszemle

Ez történt a héten

Minden hét végén egy csokorba gyűjtjük azokat a szentendrei, illetve szentendreieket érintő országos híreket, eseményeket, amelyek az elmúlt héten történtek. Célunk, hogy egy helyen azok is tájékozódni tudjanak a legfontosabb történésekről, akik nem szokták, vagy épp nem volt idejük követni a napi aktualitásokat.

Folytatódik a H5 HÉV akadálymentesítésének és rekonstrukciójának tervezése

Ez derül ki abból az anyagból, amelyet a Telex kapott Lázár János Építési és Közlekedési Minisztertől, és amely azokat a beruházásokat, projekteket tartalmazza, amelyet mégsem kaszáltak el. Ebben többek közt a Dunakanyart érintő H5-ös HÉV tervezése is szerepel, valamint a H5-H6/H7 vonalak összekötése – az észak-déli városi-elővárosi gyorsvasút fejlesztésének előkészítése. Hogy, a beruházások mikor valósulnak meg, azt nem tudni.

Forrás:telex.hu

Kérdéses a Pócsmegyer-Leányfalu rév sorsa

Pócsmegyer polgármestere a közösségi médián keresztül adott ki tájékoztatást arról,  hogy a szolgáltató jelezte az önkormányzat felé, hogy a veszteséges működés miatt felmondja a szerződését február végével. A polgármester a kapott jelzés alapján a Minisztériumhoz és a térség országgyűlési képviselőjéhez fordult, melynek eredményeképp a révközlekedés március 15-ig biztosított a két település közt. Március 8-án a Építési és Közlekedési Minisztériumban fognak egyeztetni a felek valamint a Révhajósok Országos Szövetsége. „Bízunk benne, hogy a tárgyalások eredményeképpen a Szolgáltató által kimutatott hiány pótlásában segítséget kapunk az illetékes minisztériumtól, hiszen a helyközi közlekedés nem közvetlenül önkormányzati, hanem állami feladatellátási kötelezettség.” – írta Facebook oldalán a település.  Az önkormányzat évente több millió forint támogatást biztosít egy elnyert pályázatnak köszönhetően a révek üzemeltetésére. Szintén egyeztetés történt a VOLÁN-al, egy esetleges buszjárat indítása miatt.

Karbantartási munkálatok kezdődtek a hányatott sorsú szentendrei mentőállomáson

A térség képviselője Vitályos Eszter Facebook oldalán számolt be arról, hogy rossz állapotú épületben a fenntartó megkezdte a karbantartást, ennek keretében részben lecserélésre került az eresz, zajlik a beázások okának megszüntetése, és további munkálatok is várhatóak.

forrás: Vitályos Eszter Facebook oldala 

Antiszemita feliratok miatt indult nyomozás
A HÉV-állomásnál és a Bolgár utcai parkolónál jelentek meg olyan jelzések és feliratok melyek gyűlöletkeltésre alkalmasak. Fülöp Zsolt Szentendre város rendőrkapitányától kért segítséget, hogy hasonló cselekmények ne forduljanak elő. A rendőség nyomozást indított az ügyben, a feliratok eltávolítása folyamatban van.

Forrás: szentendre.hu

Eltűnt férfit keres a családja és a rendőrség

A rendőrség eltűnés miatt keresi a 43 éves Kincses Ervin Gábort, akinek édesanyja tájékoztatása szerint Szentendre volt az utolsó tartózkodási helye. Aki felismeri a férfit, vagy hollétéről tudomása van, értesítse a körözést elrendelő Siófoki rendőrkapitányságot és az édesanyját. 

Kincses Ervin Gábor

Címlapkép: Mahesh Patel /Pixabay

További cikkeink a témában