Ugrás a tartalomhoz

Heti lapszemle

Ez történ a héten Szentendrén

július 29 - augusztus 5.

Darázscsípés okozhatta egy férfi halálát

Darázscsípés következtében halt meg egy 56 éves férfi – számolt be szinte a teljes magyar sajtó a hírről. A piac melletti zöldségesben dolgozó férfi augusztus 3-án vesztette életét. Bár mentőt és mentőhelikoptert is küldtek a segítségére, és a szomszédos szakrendelő dolgozói is azonnal segítettek, nem sikerült megmenteni az életét.

Kulka János mogorva nagypapa lett

Persze, csak egy szerep kedvéért. Kulka Jánosnak ez az első debütálása a színpadon sztrókja óta. Az Alföldi Róbert rendezte Magyar Tenger című darabot csütörtökön mutatták be. Bíró Bence, a darab szerzője az RTL Híradónak mondta el, pontosan milyen is a nagypapa figurája, akit Kulka János formált meg.

Cziffra Györgyre emlékeznek

A Magyar Nemzet számolt be arról a programsorozatról, amit a Cziffra György emlékév kapcsán rendeztek, Cziffra 100 címmel. Ennek keretében filmvetítéssel, kiállítással és természetesen koncerttel emlékeznek meg a nagyszerű zongoristáról.

Ne dőljön be a csalóknak! 

A rendőrség rendszeresen beszámol arról, hogy csalók igyekeznek kontaktust teremteni telefonon, hogy aztán pénzt csaljanak ki az emberektől.

Rendőrségi felhívás – Mindennapjaink jelenségévé vált, és évről évre visszatérő jelenség az a „trükkös” bűnelkövetési módszer, amely nem csak az egyedül élő időskorúakat érinti. Az elkövetők az esetek többségében telefonon keresik fel áldozataikat, de személyesen is megjelenhetnek. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tájékoztatója.

Gyakori a trükkös csalások esetében, hogy az elkövetők különféle szolgáltatók munkatársainak vagy hivatalos személynek, banki alkalmazottnak adják ki magukat és hihetőnek tűnő magyarázatokkal, kérésekkel (villanyóra, vízóra, gázóra leolvasás, túlfizetés, banki adategyeztetés …stb.) próbálnak a sértett bizalmába férkőzni, bejutni a lakásba vagy pénzváltás ürügyén nagyobb összegű készpénzt, illetve pénz átutalását kérni.

Az elkövetők új történetek kitalálástól sem riadnak vissza.

  • Kérjük, ha pénzintézet alkalmazottjaként keresik Önt, és pénzének biztonságos elhelyezésével kapcsolatban alkalmazások letöltésére majd pénz átutalásra illetve bankkártya adatok megadására kérik, a már ismert szlogent alkalmazva bontsa a vonalat!
  • Ne bízzon meg a váratlanul telefonon vagy személyesen jelentkező idegenekben!
  • Ha gyanús telefonhívást kap, azonnal szakítsa meg a hívást!
  • Amennyiben családtagra hivatkozással keresik meg, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az érintett hozzátartozóval.
  • Ellenőrizze a hívás valóságtartalmát!
  • Soha ne adjon át pénzt vagy más értéket, ne utaljon pénzösszeget idegenek számára!

Bűncselekmény gyanúja esetén, kérjük, azonnal értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 107 vagy 112 segélyhívó számon.

 

 

További cikkeink a témában