Ugrás a tartalomhoz

Egyeztetések turisztikai fejlesztések ügyében

Levélben fordult Fülöp Zsolt a térség országgyűlési képviselőjéhez, Hadházy Sándorhoz, valamint Gyürk Dorottya korábbi alpolgármesterhez és Fónagy János államtitkárhoz. Szentendre polgármestere arra kérte a kormánypárti politikusokat, hogy közösen lépjenek fel annak érdekében, hogy a Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztéseiről szóló 2017-es kormányhatározatnak megfelelően a Szentendrét érintő és az azóta már el is indított beruházási program teljes mértékben megvalósulhasson.

Fülöp Zsolt polgármester levelében emlékeztet rá, hogy az előző és a mostani városvezetés is több olyan kezdeményezéssel élt a program ütemezett végrehajtása érdekében, amelyre nem kaptak hivatalos választ. Így, ha nem sikerül rövid időn belül közvetlenül egyeztetni a Magyar Turisztika Ügynökség vezetésével, ellehetetlenülhet a különböző projektek eredeti tervek szerinti végrehajtása.

A polgármester ugyancsak levélben fordult a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. vezérigazgatójához, Guller Zoltánhoz is, emlékeztetve, hogy az MTÜ és fejlesztőcége, a Kisfaludy2030 Nonprofit Zrt. az előző és a mostani városvezetés megkeresésére sem reagált több kérdésben a kormányhatározat végrehajtása érdekében, így továbbra sem tudni például, hogy elindulhatnak-e időszerűvé vált közbeszerzési eljárások.

Az 1550/2017. számú kormányhatározat eredetileg több mint 9 milliárd forintot irányzott elő a szentendrei Duna-korzó újjáépítésére, a Szentendrei Képtár, azaz az egykori Kereskedőház épületének rekonstrukciójára, valamint több más turisztikai célú fejlesztésre a városban. Köztük például a Templomdomb és a Népművészetek Háza felújítására, de a Dunaparti Művelődési Ház, a Barcsay Múzeum és a Vajda Lajos Stúdió felújítását is tervbe vették.

Fülöp Zsolt levelében arra is emlékeztet, hogy az önkormányzat bizonyos pályázati anyagaira már tavaly május óta nem kapott választ az illetékesektől. Ezért február 20-án soron kívüli személyes találkozót kezdeményezett a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójával, hogy tisztázhassák a kormányhatározatba foglalt Szentendrét érintő fejlesztési-beruházási program ütemezett megvalósítását fékező akadályokat.

Szerkesztőségünk megkereste a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. sajtóosztályát Fülöp Zsolt polgármester levelével kapcsolatban.  Amint kérdéseinkre választ kapunk az ügynökségtől, közreadjuk.

Fotó: Bácsi Róbert

További cikkeink a témában