Ugrás a tartalomhoz

Czóbel parki utcafórum

Október 15-én tartották az idei utcafórum-sorozat utolsó találkozóját a Czóbel parkban, melyen Verseghi-Nagy Miklós válaszolt a lakók kérdéseire. A fórumon részt vett még Pintér Ádám önkormányzati képviselő, dr. Török Balázs városfejlesztésért felelős alpolgármester, Solymosi Heléna kommunikációs vezető és Nagy Attila kabinetfőnök.

A lakók kérdései két fő témakört érintettek: a közlekedést és a Pap-szigeti fejlesztéseket. A közlekedéssel kapcsolatban panaszolták, hogy Szentendre élhetetlen a nagy forgalom miatt, amit a 11-es főút már nem bír el, és kérték, hogy próbáljon meg a városvezetés javítani ezen a helyzeten. Javasolták a Duna korzó megnyitását a reggeli időszakban, vagy például a balra kanyarodás megtiltását Pannónia-telepnél, ami feltartja a forgalmat. Egy felszólaló szerint az iskolakezdés időszakában kialakult torlódások csökkentéséhez a szülők is hozzájárulhatnának azzal, ha nem az iskola kapujáig vinnék autóval a gyerekeket, bár ezt sokan azért teszik, mert féltik őket a nagy autóforgalomtól. A polgármester elmondta, hogy eddig abba az irányba mentek, hogy autómentes legyen a korzó, és ő azt támogatja, hogy a gyerekek gyalog járjanak az iskolába. Ha a belvárosból még jobban ki lennének tiltva az autók, a szülők talán jobban el mernék engedni egyedül a gyerekeket. Hozzátette, hogy tervezik a közterület-felügyelet bővítését egyelőre 12, majd 24 órásra, ami szintén segíthet a megoldásban.

A 11-es forgalmának csökkentéséhez a közösségi közlekedés fejlesztése is hozzájárulhat. Elhangzott, hogy a közeljövőben sor kerülhet a HÉV pályaszerkezetének felújítására, illetve a parkolóhelyek számának növelése is segíthet abban, hogy többen vegyék igénybe a tömegközlekedést.

A Pap-szigeti fejlesztésekkel kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy víziakadémia létesítését tervezik az önkormányzati tulajdonú területen, de a tervezetnek keresztül kell mennie egy többlépcsős folyamaton, ami még el sem kezdődött. Az önkormányzat tervezi a Pap-szigeti híd megerősítését is, illetve a Sellő utcában idén novemberben játszóteret építenek, jövőre pedig szeretnének fitneszparkot kialakítani.

A lakók kérték, hogy az önkormányzat építsen járdát az Ady Endre úton, mivel két játszótér is van az út mellett. Felhívták a figyelmet, hogy a Pap-szigeti híd után, a bicikliút elején zöldhulladéklerakat van – kérték ennek felszámolását, és tiltó tábla kihelyezését. A Duna korzón, a Czóbel sétány mentén balesetveszélyes kátyúk vannak, illetve a Pap-szigeti buszmegállónál megsüllyedt a járda. Egy pismányi lakos kérte, hogy a Cseresznyés út Tátika és Jeges utcák közötti szakaszán azokon a helyeken, ahol a felülről jövő félre tud állni, hogy helyet adjon a szembe jövőnek, csináljanak szilárd burkolatot, mert az út széle gödrökkel van tele.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.