Ugrás a tartalomhoz

A Kulturális Központ programajánlója

Két program a Szentendrei Kulturális Központ szervezésében: május 8-án, pénteken Donizetti vígoperájának 1996-os premierje nézhető meg online, másnap délután a Rózsakertben adnak szerenádot a #kultszerenád közreműködői.

Don Pasquale – május 8. péntek 19.00

Online premier: https://youtu.be/U_CD4p_5KBY

Donizetti vígoperája a Városháza udvarán, 1996. A Szentendrei Teátrum és a Honvéd Együttes közös produkciója. Főszerepben: Gregor József, rendezte: Békés András

(A videó – premier után – még 24 órán át látható a youtube csatornán.)

 

 

Szerenád a Rózsakertben – május 9. szombat 17.00

Vujicsics Tihamér Zeneiskola szaxofonkvartettjének tagjai az idei, 34. Szentendrei Tavaszi Fesztivál arcai voltak. A fiatal, tehetséges zenészek repertoárjában a komolyzenei daraboktól kezdve a big band jazzen keresztül, a modern zenék feldolgozásáig minden szerepel, így színesítve és élvezetessé téve a koncerteket.

A zenekar tagjai:

Mészáros Péter – szopránszaxofon
Marót Márton – alt szaxofon
Fáy Lukács – tenor szaxofon
Okrutay András – bariton szaxofon
Tanáruk: Nagy Viktor szaxofonművészúr

Helyszín: Rózsakert (a Rózsakert 4. szám előtti füves kis placc)

#kultszerenád
Minden szombaton 17 órakor egy rövid, élőzenei produkcióval látogatnak meg egy-egy szentendrei lakóközösséget. A félórás koncertet szentendrei kötődésű, a rendezvényeinken gyakorta fellépő művészek, zenészek adják. Őket ezzel a fellépéssel szeretnénk támogatni.

A szombati szerenádok szigorúan az egészségügyi óvintézkedések betartásával zajlanak.

Kérik, hogy az érdeklődők maradjanak a lakásukban, a koncertet az ablakból, erkélyről nézzék, hallgassák! A szerenádot Facebook oldalukon közvetítik.

További cikkeink a témában