Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – július 1.

• Július elsején újrakezdi a társasházi sormunkát a Katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete. Kérik a lakosságot, hogy támogassák a kéményseprők évente kötelezően, ingyenesen végzett tűzmegelőző munkáját azzal, hogy az értesítőn megadott napon biztosítják a szakemberek bejutását ingatlanjukba. A sormunkatervek megyei és települések szerinti bontásban megtekinthetőek a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlapon, a 2020. évi új sormunkaterv oldalon.

Az egylakásos ingatlanok tulajdonosai is újra igényelhetik égéstermék-elvezetőjük felülvizsgálatát. Időpont-egyeztetés: e-mailben a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címen; telefonon a 1818-as ingyenesen hívható központi telefonszámon a 9-es és 1-es menü kiválasztása után jelentkező ügyintézőnél; személyesen, ügyfélfogadási időben a megyei ellátási csoportok irodáiban.

• Elbúcsúzott a Bárczi Gusztáv Általános Iskolától Kádárné Monori Éva tagintézményvezető és az intézmény másik munkatársa, Bikádi Gabriella is.

• Szentendre Város Önkormányzata ismételten pályázatot hirdetett a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár igazgatói beosztásra. A pályázat benyújtásának határideje: 2020. július 31.

• A Kincsek egy ékszerdobozban, avagy Neked mi a legszebb Szentendrén címmel meghirdetett versenyre négy korcsoportban (óvodás, kisiskolás, tinédzser és felnőtt) összesen 14 pályamű érkezett. Június 16-tól egy héten keresztül zajlott a zsűri értékelése és a közönségszavazás. A nyertes pályaművek: óvodás kategóriában 2-2 szavazatot kapott az Oltsd el a tüzet! és a Szentendre című társasjáték, így mindkét pályamű győztes lett a kategóriájában. A kisiskolás kategóriában a Macskakő, a tinédzser kategóriában a Szentendre Kincse, a felnőtt kategóriában az Egy nap Szentendrén című társasjáték nyerte el a zsűri tetszését. A közönségszavazás győztese 376 like-kal a Szentendrei rigóparti. Versengés a csalitosért! című társasjáték. Minden nyertes pályamű letölthető és nyomtatott formában is megtalálható a Kulturális Központ weboldalán, illetve a Központ által szervezett fesztiválokon.

További cikkeink a témában