Ugrás a tartalomhoz

25 év, 25 nap, 25 esemény

Hónap végéig jelentkezhetnek a 25 éves alkotó- és előadóművészek. Az NKA 25. születésnapját 2018. szeptember 23. és október 17. között 25 év, 25 nap, 25 esemény című programsorozattal ünnepli. A 25 napos fesztivál kiemelt eseménye lesz az a kiállítás, melyre a 25. életévüket 2018-ban vagy 2019-ben betöltő képző- és iparművészek jelentkezését várja a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. A MANK továbbá pályázatot hirdet a fesztivált lezáró és egyúttal megkoronázó, október 17-ei, a Várkert Bazárban megtartandó gálaesten való részvételre is, a pályázatra a 25. életévüket szintén 2018-ban vagy 2019-ben betöltő alkotók, egyéni vagy csoportos előadók jelentkezését várjuk.

A kiállításon való megjelenésre szakmai önéletrajzzal, motivációs levéllel és portfólióval lehet jelentkezni. A nyertesek személyéről kurátorok döntenek. Ezt követően kerül sor az alkotások kiválasztására.  A kiállítás a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) menetrendszerinti hajóján valósul meg, hasonlóan működik majd, mint a fényvillamos. A tárlat az üzemidő után is látogatható lesz.

Az ünnepélyes megnyitó időpontja: 2018. szeptember 24. (hétfő)

Helyszín: a Művészetek Palotájánál állomásozó BKK hajó.

A gálaesten való részvételre szakmai önéletrajzzal és motivációs levéllel lehet jelentkezni, de a megvalósítandó produkció leírása nem szükséges. A fellépők személyéről egy erre a célra létrehívott művészeti tanács dönt, velük egyeztetve alakul majd ki a műsor tartalma és tematikája.

A kiállítást és a programot a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) bonyolítja le és valósítja meg.

A jelentkezéseket 2018. június 30-ig várják a 25ev@alkotomuveszet.hu e-mail címen.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) – a rendszerváltás utáni hazai kultúrafinanszírozás legmeghatározóbb intézménye – idén ünnepli negyedszázados születésnapját. Az eltelt 25 év alatt az NKA a kulturális élet valamennyi területén megkerülhetetlen szereplővé vált, legyen szó könyvkiadásról, színházról, táncról, képzőművészetről, zenéről, szépirodalomról, fotóról, vagy épp építészetről, örökségvédelemről, közművelődésről. Az NKA kollégiumait és Bizottságát a magyar kulturális élet meghatározó szereplői és jelentős alkotói képviselik.

 

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Jó lesz még valamire című bejegyzéshez

Jó lesz még valamire

Újrahasznosított tárgyakat, takarékos ötleteket vár az FMC új, néprajzi kiállításába.