Ugrás a tartalomhoz

15 éves az Ezüstfény Együttes

A Szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub Ezüstfény Együttese megalakulásának 15. évfordulóját nagyszabású gálaműsorral ünnepelte meg a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia Kulturális Központjában. Az évforduló alkalmából szervezett rendezvényen részt vett Szentendre város polgármestere, alpolgármestere, a 7. számú választókörzet önkormányzati képviselője, a HM humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár képviselője, az MH AA parancsnoka, az 1. számú Katonai Igazgatási Központ képviselője, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke és munkatársa, a székesfehérvári Nőszirom Vegyeskara, a Szentistvántelepi Általános Iskola felsős tagozat énekkara, az MH AA katonazenekara, a budapesti Gábor Áron Nyugdíjas Egyesület elnöke, számos családtag és érdeklődő.

A program a helyőrség parancsnok köszöntőjével és elismerésének átadásával vette kezdetét, majd a HM humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntő levelének felolvasása következett és a képviselettel megbízott a HM Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály Tudományszervező és Kulturális Osztály vezető kiemelt főtiszt köszöntőjével folytatódott.  Verseghi-Nagy Miklós polgármester elismerő oklevelet adományozott a jubileumát ünneplő együttes részére.

A katonazenekar produkciója és az Altiszti Induló közös eléneklése megadta az alaphangulatot, és ezt az Ezüstfény Együttes első blokkjában elhangzó nótacsokor csak fokozta, az énekkarvezető virtuóz hegedűjátéka ámulatba ejtette a jelenlévőket. Majd a fiatalok foglalták el a színpadot: kidolgozott, érett műsoruk nagy tetszést aratott és mindenki elismerését kivívta. Egy táncospár színvonalas előadása után nagy ováció fogadta a rádióból is ismert Nótáskapitány megjelenését és előadását, majd a székesfehérvári vegyes kar blokkja következett. Zárásul az ünnepelt együttes katonadalokat énekelt, amibe már a közönség is bekapcsolódott.

Nagy meglepetés volt mindenki számára, amikor a színpadra az egyik énekkari tag saját ajándékát, egy 80 szeletes tortát tolt be.

Mint minden ünnepen, így itt sem maradhatott el a közösségi és egyéni elismerések átadása. Az erre az alkalomra készített emléktárgyat és jubileumi kiadványt megkapta minden meghívott és fellépő a klub elnökétől. A rendezvényt kötetlen beszélgetés és közös éneklés zárta, miután meghallgatták a BEOSZ elnökének pohárköszöntőjét és elfogyasztották a feltálalt ételkülönlegességeket.

Mindenki megelégedéssel indult haza, nagyon jó program volt. Köszönet a fellépőknek, szervezőknek, közreműködőknek, a meghívást elfogadó vezetőknek. Boldog születésnapot!

Esküdt Lajos vezetőségi tag

 

További cikkeink a témában