Ugrás a tartalomhoz

100 milliós fejlesztés a Kőzúzó sporttelepen

Sikeres pályázat

A Kőzúzó utcai sportpályát működtető, az önkormányzattal bérleti jogviszonyban lévő Dunakanyar Sportegyesület nagyszabású sportfejlesztési programot készített, melynek megvalósítása érdekében pályázatot nyújtott be az MLSZ TAO-programjához kapcsolódóan „Látvány-csapatsportok támogatásának adókedvezménye sporttelep felújítási program” címmel. A pályázat sikeres volt, ami több mint százmilliós fejlesztést tesz lehetővé.

Az önkormányzat, mint tulajdonosi joggyakorló, az ingatlanfelújításhoz a szükséges önrész átvállalásával, vagyis 28,8 millió Ft támogatással járul hozzá, melyet a 2018-as költségvetésből finanszíroz. A támogatói szerződés értelmében a beruházásokkal növelt vagyon továbbra is a bérbeadó, vagyis az önkormányzat 100%-os tulajdonában marad.

Hamarosan elkészül a műfüves pálya

A Dunakanyar Sportegyesület elnöke, Batáriné Balázs Erzsébet tájékoztatása szerint a pályázat megvalósítása folyamatban van, a műfüves nagypálya valószínűleg április végére elkészül. A fejlesztés része még a pálya körbekerítése, illetve megvilágításának kiépítése. Még ebben az idényben szeretnének egy 50 fős lelátót is építeni, melyre már kértek be árajánlatokat. Erre a beruházásra elsősorban azért van szükség, mert a Szentendre Város Sportegyesület felnőtt labdarúgócsapata az idei szezont már a megyei első osztályban játssza, de telephelyük, az izbégi sportpálya jelenleg nem alkalmas ilyen szintű mérkőzések megrendezésére, így számukra a Dunakanyar Sportegyesület biztosít játéklehetőséget a Kőzúzó utcai pályán. Az előírások szerint viszont a megyei bajnokságoknak helyt adó pályáknak szükséges tartozéka a lelátó.

A sportegyesület a 2018-19-es pályázatban további fejlesztéseket is tervez annak érdekében, hogy megfeleljenek a versenysport előírásainak, illetve hogy színvonalas feltételeket biztosítsanak a közösségi sportnak is.

További cikkeink a témában