Ugrás a tartalomhoz

Vándortanösvények bemutatója a Petzeltben

Az 1992-ben alapított Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (https://mkne.hu/) megalakulása óta minden évben szeptember harmadik hétvégéjén rendezi meg országos találkozóját, változó helyszínen és általában olyan településen, amelyhez egy vagy több tagjuk is kötődik. Ez évben Szentendrére esett a választásunk, ahol több egyesületi tagtárs él, és végzi környezeti nevelői munkáját. 

A városban működő alap- vagy középfokú oktatási intézmények közül a legtöbb rendelkezik már Ökoiskola vagy Örökös Ökoiskola címmel, többek között a Váci Szakképző Centrum Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola is. 

Az Országos Találkozó szakmai programját ebben az intézményben tartják, s erre a programelemre szeretettel várják az érdeklődő pedagógusokat. 

Az MKNE Beporzós, Klíma és Herman Ottó tanösvényei a környezeti nevelésben remekül használható oktatási segédanyagok, amelyeket az egyesület pedagógus tagjai dolgoztak ki. A felfedeztető tanulást segítő, a diákoknak sok-sok élményt nyújtó játékos feladattal és remek ötletekkel gazdag gyűjteményeket a készítő pedagógusok mutatják be hozzáértéssel, és sok szeretettel. A korábbi bemutatókról készült élménybeszámolókat az egyesület honlapján olvashatnak. 

A program részletei:

Időpontja: 2021. szeptember 18., szombat

Helyszíne: Ferenczy Múzeum (Szentendre, Kossuth Lajos u. 5, 2000), Váci SzC Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola (Szentendre, Római sánc köz 1.).

Programja:

10:00 -10:20: Köszöntő, és a Petzelt iskola bemutatkozása (a Ferenczy Múzeumban)

10:20-12:00: Az MKNE vándortanösvényeinek bemutatása a Petzeltben. 

Műhelyvezetők: 

– Herman Ottó vándortanösvény – Dr. Vásárhelyi Tamás

– Beporzó vándortanösvény – Forintos Krisztina

– Klíma vándortanösvény – Bátyi-Földesi Dóra

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni erre a linkre kattintva lehet, legkésőbb 2021. szeptember 15-ig:

A rendezvényre való belépés védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges!

 

Forrás: Magyar Környezeti Nevelési Egyesület / www.mkne.hu

További cikkeink a témában