Ugrás a tartalomhoz

VÁROS

Változik a Hamvas-Széchenyi forgalmi rendje?

Meghívó lakossági fórumra

Lakossági kezdeményezésre az önkormányzat felülvizsgálja a Hamvas Béla út és Széchenyi István tér forgalmi rendjét. Ennek előkészítéseként kikérik az itt élők véleményét, hogy a lakosság számára a leginkább elfogadható forgalomszabályozás szülessen.

Lakossági javaslatokra Szentendre Önkormányzata szeretné felülvizsgálni a Hamvas Béla út és Széchenyi István tér útjainak forgalmi rendjét. Sok panasz érkezett, hogy az egyébként sem széles Hamvas Béla úton a parkoló autók akadályozzák a kétirányú közlekedést, ezért többen az egyirányúsítást javasolták. Mivel a forgalomszabályozásnál sok tényezőt kell figyelembe venni, ezért szükség van az itt élők minél több közlekedési tapasztalatára, amelynek alapján kialakulhat a forgalomtechnikai terv.

A tapasztalatok, javaslatok összegyűjtésére, a célok és szempontok tisztázására az első két fórumon (május 4. illetve május 11.) lesz lehetőségük a lakóknak, majd a további két fórumon a lakossági vélemények alapján kialakult forgalomtechnikai tervek megvitatására kerül sor. A szervezők kérik, hogy vegyenek részt az eseményeken akár gyalogosként, akár autósként közlekednek a környéken.

Az önkormányzat által szervezett fórumok mellett a Civil Kotta Egyesület önkéntesei is gyűjtik a helyszínen lakosság észrevételeit, javaslatait a terület közlekedési problémáival kapcsolatban. Aki pedig személyesen nem tud résztvenni a fórumokon, annak is van lehetősége megosztani a véleményét az  alábbi online kérdőív kitöltésével. A Civil Kotta papíralapú kérdőíveit a V8 uszoda recepcióján és a Mondi pékségben található gyűjtőládákba lehet bedobni.

ELSŐ UTCAFÓRUM:
Időpont: május 4. (csütörtök), 15 és 18 óra között
Helyszín: A Hamvas Béla út és a Széchenyi I. tér sarkán felállított sátor (Széchenyi I. tér 37. előtt)

MÁSODIK FÓRUM:
Időpont: május 11. (csütörtök), 18 és 20 óra között
Helyszín: V8 uszoda különterem

(forrás: szentendre.hu és facebook.com/civilkotta)

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Száz ötletük volt a fiataloknak című bejegyzéshez

Száz ötletük volt a fiataloknak

Az Ifjúsági Részvételi Költségvetés lehetőséget ad arra, hogy a szentendrei diákok ötmillió forint sorsáról döntsenek  valamilyen közösségi beruházás megvalósításával.